Елисавета Белобрадова ще води листата на ДБ в "лидерския" 25 МИР

Елисавета Белобрадова, съосновател на платформата "Майко мила" и известна с Facebook-профила си "Летящата Козила Ерато", е номинирана за водач на листата на "Демократична България" в 25 МИР-София. Информацията беше съобщена от "Дневник", цитиращи свои източници в коалицията.

Това е столичният избирателен район, известен в последните години с лидерските сблъсъци на най-големите политически сили. Председателите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова се кандидатират от 25 МИР наред с втора листа от страната.

На последните два парламентарни вота "Демократична България" издигаше Христо Иванов от София-25, но този път коалицията е заложила на Белобрадова.

Във вторник стана ясно, че "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев ще номинира известния рапър Христо Петров - Ицо Хазарта като водач на листата си в 25 МИР. Тук гласуват гражданите от столичните ранони Банкя, Връбница, Илинден, Красна поляна, Люлин, Надежда, Нови Искър и Овча Купел.

Елисавета Белобрадова беше избрана за депутат от ДБ в 46 Народно събрание през юли 2021 г. от съседния 23 столичен избирателен район благодарение на висок брой преференции.

Лидерът на "Да България" Христо Иванов този път реши да се кандидатира от Великотърновския избирателен район, откъдето ДПС номинира за водач на листа Делян Пеевски и го върна в политиката за първи път след американските санкции, наложени срещу него заради данни за корупционни престъпления.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024