"Напълно приемливо е прекрасният Джордж Клуни да се снима във филми с жена, която е 30 години по-млада от него. Но ако аз трябва да изиграя романтична връзка с мъж, се налага да ексхумират някого, защото аз вече съм на 61 години..." - Ема Томпсън никога не е пестила иронията си по адрес на двойните стандарти на Холивуд, a последното интервю на британската звезда в подкаста CultureBlast отново удря в слабото място на киноиндустрията. 

Най-новият филмов проект на Томпсън се нарича "Good Luck To YouLeo Grande" - както тя го описва: "Освежаваща промяна в ритъма на типичния холивудски филм за жени, които се влюбват в мъже с десетилетна възрастова разлика". 

Филмът разказва историята на вдовица, която мечтае за човешко отношение и истински задоволителна интимна връзка след смъртта на съпруга си. Макар че той е осигурявал привидно спокоен и нормален семеен живот, удоволствието от секса никога не е присъствало в брака им. Това е причината да потърси услугите на млад секс-терапевт на 20-тина години. Колкото повече привличането между двамата се увеличава, толкова повече се променя властовата динамика помежду им, а маските падат. 

"Единствените хора, които искат да спят с мен, са на моята възраст, а аз искам по-млад човек", казва героинята й във филма - желание, което жените могат да изразят твърде рядко на екран, според Ема Томпсън. 

"Минеш ли 50-те години, все едно ставаш невидима", казва тя. 

Въпреки всичко британската актриса се надява на промяна в развлекателния бизнес. Ако хората не се отблъскват от гледката на 61-годишна полугола жена в прегръдките на много по-млад мъж, всичко ще стане много интересно, казва Ема Томпсън. 

Признаци за новите нрави в Холивуд се виждат и по време на предварителната подготовка за снимките на филма, когато екипът преминава през "обучение" за недопускането на сексуален тормоз. Според нея тези разговори са добра идея, защото отношенията на снимачната площадка са подчинени на властова йерархична структура. 

В разгара на скандалите около MeToo Томпсън реши да се откаже от озвучаваща роля в анимационния филм Luck, след като студиото привлече Джон Ласетър за мениджър на отдела по анимациите. Бившият директор на Pixar напусна предишния си пост заради серийни обвинения в сексуален тормоз срещу подчинени. 

"Не разбирам защо го назначиха", казва Томпсън по повод скандала. "Ако една компания има сериозни намерения за промяна в културата на работа, но в същото време привлича такъв човек, става много ясно, че всъщност на никого не му пука". 

Интервюто й беше посрещнато с доста позитивни коментари - включително напомняне на ролята й в Love Actually, където екранният й партньор Алан Рикман провали брака си заради увлечението по доста по-младата и атрактивна негова секретарка. 

Други коментатори обаче гледат доста по-скептично на призивите на Томпсън за край на клишираните разкази за романтичните отношения - когато си в бизнеса на "изкуството, което имитира живота", култът на Холивуд към връзките между по-възрастните мъже и по-млади жени е съвсем обясним.


Всичко на показ: Джони Деп ще освети любовния си живот заради дело за $50 млн.

 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед