eMAG организира конкурс за светлинна творба, която ще преобрази фасадата на НДК

Платформата за онлайн търговия eMAG се включва в първото издание на фестивала за светлинно изкуство LUNAR, като дава шанс на трима артисти да покажат своите произведения на фасадата на една от емблематичните столични сгради – Националния дворец на културата.

Арт събитието ще се проведе между 6 и 9 май 2022 и ще преобрази София в огромна галерия под открито небе чрез 3D мапинг и светлинни инсталации. Очаква се над 10 от най-известните сгради и площади в града да бъдат трансформирани.

В подкрепа на българските таланти и на възможностите, които съвременните технологии дават не само за развитието на бизнеса, но и на изкуството и градската среда, eMAG организира конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. До 25 април включително всички желаещи могат да подават своите предложения за светлинното преобразяване на НДК. Ще бъдат отличени три творби, съчетаващи креативност и емоции, разказващи истории и демонстриращи умелото боравене с фасадата на сградата, както и с възможностите на 3D мапинг технологията.

Трите теми на конкурса са:
• eMotions – авторски прочит на тема емоции, иновации, нови възможности;

• eXplore – авторски прочит на тема търсенето (както буквално, така и преносно) и това, че да намериш „твоето” нещо никога не е било по-лесно, като се има предвид разнообразие, избор и функционалност;

• eFuture – авторски прочит на тема технологиите като част от ежедневието и иновациите, които превръщат мечтите в реалност – модернизация, градска среда, технологии, зелени иновации и социална отговорност, образование.

Документите за участие, правилата на конкурса, техническите изисквания за кандидатурите, както и инструкции за подаването им се намират на страницата на eXperience by eMAG. Всеки автор може да участва в повече от една категория. Освен възможността да покажат своето творчество на една от най-емблематичните сгради в София в рамките на атрактивния фестивал, платформата осигурява и специални награди за тримата победители – комплекти Apple iPad Air 4 (2020), 10.9", 64GB, Wi-Fi и Apple Pencil.

Победителите ще бъдат обявени на 29 април и на страницата на конкурса.

„eMAG е високотехнологична компания, залагаща на постоянни иновации, които правят достъпни новите възможности на дигиталното бъдеще. С конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire искаме да споделим нашата визия и ценности с публиката, да подкрепим младите български творци и да подарим на жителите и гостите на София едно вдъхновяващо изживяване”, каза Мирослава Станева, Бранд мениджър на eMAG България.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

LVMH отчете значителен спад в продажбите на шампанско и коняк

За първото тримесечие на годината приходите от спиртни напитки са с 16% по-ниски

14:10 - 21.04.2024
Важно днес

Изход от кризата или нова криза? В Косово гласуват на референдум за отстраняване на албански кметове

Близката до Белград партия "Сръбска листа" призова за бойкот

13:32 - 21.04.2024
Важно днес

Шанс за живот на трима души даде донорска ситуация в "Пирогов"

Черният дроб и бъбреците на изпаднал в мозъчна смърт 59-годишен мъж са били трансплантирани

11:48 - 21.04.2024
Важно днес

"Няма малка корупция в завладяна държава". Кирил Петков за следенето от НСО, "независимите анализатори" и компроматите

Бившият премиер даде примери как действа "дълбоката държава"

10:28 - 21.04.2024
Важно днес

Д-р Благомир Здравков: Епидемия от коклюш може да се преодолее с ваксинация

При-най малките бебета симптомите на болестта може да не са кашлица

10:07 - 21.04.2024