Платформата за онлайн търговия eMAG се включва в първото издание на фестивала за светлинно изкуство LUNAR, като дава шанс на трима артисти да покажат своите произведения на фасадата на една от емблематичните столични сгради – Националния дворец на културата.

Арт събитието ще се проведе между 6 и 9 май 2022 и ще преобрази София в огромна галерия под открито небе чрез 3D мапинг и светлинни инсталации. Очаква се над 10 от най-известните сгради и площади в града да бъдат трансформирани.

В подкрепа на българските таланти и на възможностите, които съвременните технологии дават не само за развитието на бизнеса, но и на изкуството и градската среда, eMAG организира конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. До 25 април включително всички желаещи могат да подават своите предложения за светлинното преобразяване на НДК. Ще бъдат отличени три творби, съчетаващи креативност и емоции, разказващи истории и демонстриращи умелото боравене с фасадата на сградата, както и с възможностите на 3D мапинг технологията.

Трите теми на конкурса са:
•    eMotions – авторски прочит на тема емоции, иновации, нови възможности;

•    eXplore – авторски прочит на тема търсенето (както буквално, така и преносно) и това, че да намериш „твоето” нещо никога не е било по-лесно, като се има предвид разнообразие, избор и функционалност;

•    eFuture – авторски прочит на тема технологиите като част от ежедневието и иновациите, които превръщат мечтите в реалност – модернизация, градска среда, технологии, зелени иновации и социална отговорност, образование.

Документите за участие, правилата на конкурса, техническите изисквания за кандидатурите, както и инструкции за подаването им се намират на страницата на eXperience by eMAG. Всеки автор може да участва в повече от една категория. Освен възможността да покажат своето творчество на една от най-емблематичните сгради в София в рамките на атрактивния фестивал, платформата осигурява и специални награди за тримата победители – комплекти Apple iPad Air 4 (2020), 10.9", 64GB, Wi-Fi и Apple Pencil.

Победителите ще бъдат обявени на 29 април и на страницата на конкурса.

„eMAG е високотехнологична компания, залагаща на постоянни иновации, които правят достъпни новите възможности на дигиталното бъдеще. С конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire искаме да споделим нашата визия и ценности с публиката, да подкрепим младите български творци и да подарим на жителите и гостите на София едно вдъхновяващо изживяване”, каза Мирослава Станева, Бранд мениджър на eMAG България. 
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Сърбия иска членство в Европейския съюз, но отказва да санкционира Русия

Вучич увери, че не е подкрепил нито една декларация на ЕС за санкции срещу Русия

Руската офанзива в Донбас се засилва, Украйна изключва прекратяване на огъня

"Войната няма да спре, тя просто ще бъде поставена на пауза, а след това руснаците ще започнат още по-кървава и мащабна офанзива", твърди съветникът на украинския президент

Карнавалът в Габрово осмя политици и се изгаври с Костадин Костадинов

Тази година фестивалът е под мотото "Кот доди, гад доди"

Морган Фрийман и покойният Джон Маккейн получиха забрана да влизат в Русия

МВнР на Русия публикува странен санкционен списък

"Мариуполис 2": Филмът за трагедията на обсадения град, чийто създател загина във войната

Фестивалът в Кан показа последния филм на Мантас Кведаравичюс

Йотова критикува Петков - "има нещо недоизказано" в призива за свикване на КСНС

Румен Радев все още не е отговорил на предложението на премиера за Северна Македония

Нов спор между Германия и Полша заради танковете за Украйна

Берлин не може да достави исканите танкове Leopard от най-ново поколение за Варшава