Емил Димитров-Ревизоро е избран за министър на околната среда

Емил Димитров-Ревизоро беше избран за министър на околната среда и водите на мястото на арестувания Нено Димов. Кандидатурата на Димитров беше подкрепена със 111 гласа "за", срещу 96 "против", без въздържали се.

Гласовете за избора на Ревизоро дойдоха от ГЕРБ (89 от общо 96 членове на парламентарната група), "Обединени патриоти" (всички 20 депутати от групата) и двама независими народни представители. БСП, ДПС и други трима независими гласуваха против неговото назначение, докато "Воля" отказа да участва в заседанието за избора.

"Ще бъда администратор и ще администрирам процеса в Министерството на околната среда и водите. Ще търся персонална отговорност и няма да се притеснявам да сменям ресори. Не отивам с намерение да бъда, каквато и да е метла. Не са ми възложили никакви задачи в тази посока. Искам да се справя добре, искам, ако може, мандатът да мине нормално, искам да има резултат и да помогна на всичките колеги, които вече са ангажирани с кризата в Перник. Ще ми се да обиколя цялата страна, за да видя язовирите, за които министерството, респективно аз в качеството си на министър ще отговарям", каза Емил Димитров малко след гласуването.

Димитров посочи, че "никой друг освен премиера не може да реши проблема с водната криза".

Той акцентира на факта, че е роден в Перник и че негови близки роднини живеят в града, подложен на воден режим от ноември 2019 г.: "Проблемите с язовир Студена си ги е имало през годините. Никой не е отишъл непременно да остави гражданите без вода. Те са ми роднини. В момента говоря за моите роднини", каза още той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Петьо Петров - Еврото е в "близка на нас страна", според СДВР

Любена Павлова е "свързващото звено" на групите на Еврото и Нотариуса

09:15 - 22.02.2024
Важно днес

Илия Златанов: Разпитваха ме 49 пъти за 2 г. по "Осемте джуджета"

Илия Златанов разказа за 35 кг. злато и 560 хиляди евро, които са предадени на бившата съпруга на Пепи Еврото и прокуратурата

07:56 - 22.02.2024
Важно днес

Протест в София след освобождаването на шофьора, убил 15-годишния Филип

37-годишният Петър Тодоров беше пуснат от съда под домашен арест

18:16 - 21.02.2024
Живот

Майкъл Сера ли се оказа създателят на CeraVe? Супербоул разкри загадката

„О, не знаехте ли? Истината се крие пред очите. Аз съм CeraVe“

16:50 - 21.02.2024
Важно днес

Прокурор и следовател отричат познанство с Нотариуса, не знаели и за клуба за магистрати

Радослав Димов и Ясен Тодоров сами поискаха да бъде изслушани по случая

16:38 - 21.02.2024