Емил Димитров-Ревизоро беше избран за министър на околната среда и водите на мястото на арестувания Нено Димов. Кандидатурата на Димитров беше подкрепена със 111 гласа "за", срещу 96 "против", без въздържали се. 

Гласовете за избора на Ревизоро дойдоха от ГЕРБ (89 от общо 96 членове на парламентарната група), "Обединени патриоти" (всички 20 депутати от групата) и двама независими народни представители. БСП, ДПС и други трима независими гласуваха против неговото назначение, докато "Воля" отказа да участва в заседанието за избора. 

"Ще бъда администратор и ще администрирам процеса в Министерството на околната среда и водите. Ще търся персонална отговорност и няма да се притеснявам да сменям ресори. Не отивам с намерение да бъда, каквато и да е метла. Не са ми възложили никакви задачи в тази посока. Искам да се справя добре, искам, ако може, мандатът да мине нормално, искам да има резултат и да помогна на всичките колеги, които вече са ангажирани с кризата в Перник. Ще ми се да обиколя цялата страна, за да видя язовирите, за които министерството, респективно аз в качеството си на министър ще отговарям", каза Емил Димитров малко след гласуването. 

Димитров посочи, че "никой друг освен премиера не може да реши проблема с водната криза".

Той акцентира на факта, че е роден в Перник и че негови близки роднини живеят в града, подложен на воден режим от ноември 2019 г.: "Проблемите с язовир Студена си ги е имало през годините. Никой не е отишъл непременно да остави гражданите без вода. Те са ми роднини. В момента говоря за моите роднини", каза още той. 

Прочети