Ериксен се завръща на терена през януари, очаква оферти Снимка: © Getty Images

Очаква се Кристиан Ериксен да поднови тренировки с клуб от водещите първенства през януари, като интерес проявяват няколко отбора от Висшата лига, съобщава Daily Mail.

Датчанинът не е играл от 12 юни, когато получи сърдечен арест по време на мач срещу Финландия от груповата фаза на Европейското първенство. Тогава халфът падна безжизнен на терена и медицинският екип се нуждаеше от дълго време, преди да успее да го стабилизира.

Ключова бе ролята на капитана на националния отбор Симон Кяер, който оказа първа помощ на съотборника си и бе до него секунди след инцидента. За действията си той спечели специална награда от УЕФА, а на церемонията за връчването на Златната топка цялата зала го аплодира.

Животът значи повече от всичко: Инцидентът с Ериксен обедини футболния свят

На Ериксен бе имплантиран дефибрилатор, който да следи и регулира ритъма на сърцето му. Правилата в италианската Серия А забраняват участието на играчи с подобни устройства, което принуди досегашния му клуб "Интер" да прекрати договора с футболиста.

След серия от медицински тестове през декември Кристиан получи зелена светлина да поднови състезателната си кариера и ще има възможност да подпише с нов отбор като свободен агент.

"Нещата се развиват добре за него," каза Мартин Шуутс, представител на халфа, пред Sportsmail. "Премина няколко теста преди Коледа и резултатите бяха толкова добри, че очакваме да се присъедини към отборни тренировки по-късно през януари. Предпочитам обаче Ериксен да говори сам по темата и ще го направи много скоро."

Най-силен интерес към подписа на Ериксен е имало от Дания, Нидерландия и Англия. Той вече бе част от Висшата лига с екипа на "Тотнъм", преди да премине в "Интер" в началото на 2020. По време на трансфера селекционер на нерадзурите бе именно сегашният треньор на лондонския клуб - Антонио Конте.

"Кристиан е много амбициозен." Добави Шуутс. "Италия е една от малкото държави с тези ограничения. Договорът му с "Интер" бе прекратен и сега може да гледаме към бъдещето."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Денков: Заради ГЕРБ и ДПС губим пари по Плана за възстановяване и устойчивост

Докато не се реализират реформите, които се изискват по ПВУ – плащания няма да има

09:31 - 24.04.2024
Важно днес

В Северна Македония избират президент на първи тур

Кандидатите са 7, втория тур ще е на 7 май

07:51 - 24.04.2024
Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024