Евакуираха Айфеловата кула заради фалшив сигнал за бомба Снимка: © Getty Images

Полицията в Париж блокира за няколко часа района около Айфеловата кула след получен сигнал за поставена бомба. Новината съобщи AFP, а източник на „Ройтерс“ потвърди, че няколкостотин души, в това число и туристи, са били евакуирани от сградата.

Служителите на реда са претърсили кулата и не са открили експлозиви, обяви говорител на полицията. Забележителността е отворила врати отново около 14:25 ч. местно време.

Първоначално полицейски патрули са блокирали улиците под кулата и моста на река Сена до площад „Трокадеро“. Двама служители на реда на мястото на събитието са споделили пред The Associated Press, че операцията е вследствие на заплаха за заложена бомба.

Говорител от ръководството на компанията, управляваща Айфеловата кула, съобщи, че евакуацията е била превантивна мярка след анонимния сигнал, но не успя да предостави повече детайли около случващото се. Не бе ясно и дали обаждането е измама.

131-годишната забележителност приема средно по 25 хиляди туристи на дневна база, но не и тази година, заради пандемията от коронавирус.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024