"Еврофутбол" остава без лиценз за 3 месеца (обновена)

Държавната комисия по хазарта отне лиценза на "Еврофутбол" за срок от три месеца. Комисията взе решението си на заседание на 25 март, в чийто дневен ред има само една точка - "разглеждане на предложения за приемане на решения за принудителна административна мярка по чл. 85 от Закона за хазарта" срещу "Еврофутбол ООД.

Законовият текст предвижда временно отнемане на лиценза за хазартна дейност при установени нарушения на регулациите или просрочване на публични задължения.

"постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка - временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си", се казва в информацията на хазартния регулатор.

Лицензите, които подлежат на отнемане, са за организиране на онлайн и офлайн залагания на спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.

"Еврофутбол" е създадена в началото на 90-те години от Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян Найденови. По-късно съдружник в компанията за спортни залагания става Васил Божков, който в момента е мажоритарен собственик.

Според данни от публични финансови отчети, "Еврофутбол" също е осчетоводявал дължимите държавни такси по модела, който са прилагали лотарийните бизнеси на Божков - с 20% ставка върху по-малка база (комисионни от хазартна дейност върху онлайн залагания).

От "Еврофутбол" публикуваха отворено писмо до своите клиенти, букмейкъри и партньори, в което предупреждават, че "ще бъде принудително унищожен първият лицензиран частен хазартен оператор в България", а "хиляди хора ще бъдат безработни съвсем скоро".

В информацията се посочва, че "2300 физически лица, пряко свързани с организирането и провеждането на игрите на "Еврофутбол", насилствено ще бъдат лишени от правото си да упражняват труда си и ще станат безрабтони".

От компанията казват още, че от края на февруари 2020 г. всички техни сметки са блокирани, но "въпреки възникналите препятствия продължихме да работим и да изплащаме печалби на клиентите си".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Протест срещу връщането на хартиените бюлетини блокира движението пред парламента

 Демонстрантите блокираха движението пред сградата на Народното събрание, а цялото пространство е изпълнено с хора

19:55 - 01.12.2022

Доц. Осиковски: Facebook не е публичен площад. Може да усилва и заглушава гласове, но бутоните са в ръцете на модераторите

Според доц. Мартин Осиковски дебатът за модерирането на българския Facebook се води грубо

18:30 - 01.12.2022

"Шак" по HBO Max - неразказваната история на най-големия шоумен в NBA

Реалистичен разказ, в който О`Нийл е оставен да бъде себе си

15:17 - 01.12.2022

Kaufland ще развива магазините си като мултифункционални търговски центрове

Компанията продължава да модернизира магазините си в улеснение на своите клиенти

15:03 - 01.12.2022

ПП и ДБ отново свикват протест срещу връщането на хартиената бюлетина

Това ще е третият протест срещу хартиената бюлетина в рамките на две седмици

14:56 - 01.12.2022

Актьори от Народния театър подкрепят с подписка началника си

Част от трупата се подписа "за" директора Васил Василев. Валери Йорданов му иска оставката, обръсна косата си и брани Морфов

14:47 - 01.12.2022