Държавната комисия по хазарта отне лиценза на "Еврофутбол" за срок от три месеца. Комисията взе решението си на заседание на 25 март, в чийто дневен ред има само една точка - "разглеждане на предложения за приемане на решения за принудителна административна мярка по чл. 85 от Закона за хазарта" срещу "Еврофутбол ООД. 

Законовият текст предвижда временно отнемане на лиценза за хазартна дейност при установени нарушения на регулациите или просрочване на публични задължения. 

"постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка - временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си", се казва в информацията на хазартния регулатор.

Лицензите, които подлежат на отнемане, са за организиране на онлайн и офлайн залагания на спортни състезания и надбягвания с коне и кучета. 

"Еврофутбол" е създадена в началото на 90-те години от Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян Найденови. По-късно съдружник в компанията за спортни залагания става Васил Божков, който в момента е мажоритарен собственик. 

Според данни от публични финансови отчети, "Еврофутбол" също е осчетоводявал дължимите държавни такси по модела, който са прилагали лотарийните бизнеси на Божков - с 20% ставка върху по-малка база (комисионни от хазартна дейност върху онлайн залагания). 

От "Еврофутбол" публикуваха отворено писмо до своите клиенти, букмейкъри и партньори, в което предупреждават, че "ще бъде принудително унищожен първият лицензиран частен хазартен оператор в България", а "хиляди хора ще бъдат безработни съвсем скоро". 

В информацията се посочва, че "2300 физически лица, пряко свързани с организирането и провеждането на игрите на "Еврофутбол", насилствено ще бъдат лишени от правото си да упражняват труда си и ще станат безрабтони". 

От компанията казват още, че от края на февруари 2020 г. всички техни сметки са блокирани, но "въпреки възникналите препятствия продължихме да работим и да изплащаме печалби на клиентите си". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нова мина гръмна в ИТН: този път номинираната за министър на екологията Силвия Бакърджиева

Силвия Бакърджиева се принуди да дава обяснения заради присъда на съпруга си

Евелина Николова спечели олимпийски бронзов медал

Успех за българската състезателка в борбата до 57 кг

BILLA България започва обновяването на още един магазин в София

4 нови каси за самообслужване ще бъдат поставени в обекта в кв. "Надежда"