Държавната комисия по хазарта отне лиценза на "Еврофутбол" за срок от три месеца. Комисията взе решението си на заседание на 25 март, в чийто дневен ред има само една точка - "разглеждане на предложения за приемане на решения за принудителна административна мярка по чл. 85 от Закона за хазарта" срещу "Еврофутбол ООД. 

Законовият текст предвижда временно отнемане на лиценза за хазартна дейност при установени нарушения на регулациите или просрочване на публични задължения. 

"постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка - временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си", се казва в информацията на хазартния регулатор.

Лицензите, които подлежат на отнемане, са за организиране на онлайн и офлайн залагания на спортни състезания и надбягвания с коне и кучета. 

"Еврофутбол" е създадена в началото на 90-те години от Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян Найденови. По-късно съдружник в компанията за спортни залагания става Васил Божков, който в момента е мажоритарен собственик. 

Според данни от публични финансови отчети, "Еврофутбол" също е осчетоводявал дължимите държавни такси по модела, който са прилагали лотарийните бизнеси на Божков - с 20% ставка върху по-малка база (комисионни от хазартна дейност върху онлайн залагания). 

От "Еврофутбол" публикуваха отворено писмо до своите клиенти, букмейкъри и партньори, в което предупреждават, че "ще бъде принудително унищожен първият лицензиран частен хазартен оператор в България", а "хиляди хора ще бъдат безработни съвсем скоро". 

В информацията се посочва, че "2300 физически лица, пряко свързани с организирането и провеждането на игрите на "Еврофутбол", насилствено ще бъдат лишени от правото си да упражняват труда си и ще станат безрабтони". 

От компанията казват още, че от края на февруари 2020 г. всички техни сметки са блокирани, но "въпреки възникналите препятствия продължихме да работим и да изплащаме печалби на клиентите си". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

СДВР предупреждава за нов вид телефонна измама

"Бъдете особено бдителни и внимателни при получаване на телефонно обаждане, в което ви се представят за банков служител"

Прокуратурата не бездействала по сигналите на Петков от времето на служебния кабинет

ПРБ отрече и изказване на шефа на Правната комисия за намесата на Гешев

BILLA раздава награди с онлайн играта "Завърти и спечели" - може да пробвате късмета си всеки ден

Кампанията е от 13 януари до 17 февруари, не е нужно да сте направили покупка

Гроздан Караджов освободи един от изпълнителните директори на "Автомагистрали"

Десислава Христова е задействала "инхаус" процедурите за "Хемус" още през 2018 г.

Големите хранителни вериги пускат вендинг машини за отпадъци още тази година

Сдружението за модерна търговия подкрепя депозитната система за опаковки, каза Борислав Сандов

Историята на измамницата Анна Сорокин тръгва по Netflix през февруари (видео)

Първият трейлър на сериала с Джулия Гарнър излезе този уикенд

Цацаров поиска Гешев да го провери

Шефът на КПКОНПИ внесе оставката си в Народното събрание

Ограничават до 30 км/ч скоростта в центъра на София от февруари

"Зона 30" ще е между 4 булеварда, готов е и втори проект