Фейсбук-профилът на Васил Божков публикува чат с Владислав Горанов

След като вчера обяви, че ще публикува информация за връзките си с финансовия министър Владислав Горанов и ще сезира институциите у нас и в чужбина, днес Фейсбук профилът на Васил Божков пусна два скрийншота, които са sms-комуникация с човек, записан в телефона на Божков като Влади Горанов.

В коментари към снимките са направени следните уточнения:

* "девойката" - Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН

* "Сашо" - Александър Георгиев, председател на ДКХ от 25.04.2019 г. до февруари 2020 г.; зам.-директор на НАП от май 2017 г. до април 2019г;

Срещу Васил Божков в момента в България има 11 обвинения

Преди седмица Васил Божков се включи по bTV и обяви, че имал чести контакти с финансовия министър Владислав Горанов, "контактите им били лични, по телефона и с есемеси". Тогава Божков дори призова Горанов да си подаде оставката, защото "Нали Горанов каза, че ще си подаде оставката, ако е контактувал с мен или е знаел" - става дума за данъчното облагане на хазартните фирми на Васил Божков.

Божков каза още, че Законът за хазарта, за който се смята, че е правен по негова поръчка, е приет по предложение на Менда Стоянова и постави въпроса "Може ли една политическа сила да не знае какъв данъчен закон е приет по нейно предложение?".

"Всичките ми контакти по този закон са били с Влади Горанов лично, има доказателства за това. Законът не се тълкува, а се изпълнява, уловката е в правилата. При едни правила данъкът е един, при други - данъкът е друг. Това е истината, каза още Божков по повод на голямата тема около неговите компании, а именно, че е плащал по-нискъ данък от предвидения закон.

"Мога да ги докажа тези контакти много лесно, това е въпрос за прокуратурата, като подам сигнал там. Досега не можех, понеже бях в затвора в Дубай. С Горанов обсъждахме много неща, но сега да не ги коментираме. Той ме е запознавал с председателите на Комисията. Подготвям сигнал в момента - той ще е до всички институции и медии", каза Божков.

Тогава Горанов отговори:

"Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев - всеки успешен бизнесмен в България. Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции за г-н Божков, освен за едно - през всичките години, през които той се е занимавал с хазартна дейност, е плащал по-ниски такси."

Седмицата мина и под знака на скандала с акциите на ФК "Левски", след като онзи ден сутринта журналистът Сашо Диков се поява на вратата на Министерския съвет, за да предаде акциите на футболния клуб на премиера Бойко Борисов. Борисов отказа да ги приеме, като това му решение съобщи спортният министър Красен Кралев.

Малко след това стана ясно, че те са били връчени на изпълнителния директор на "Левски" Павел Колев отново чрез журналиста Сашо Диков, който играе ролята на "куриер". По думите на самия Колев промяна в собствеността няма - тя продължава да е на Георги Попов и Васил Божков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024