Фейсбук-профилът на Васил Божков публикува чат с Владислав Горанов

След като вчера обяви, че ще публикува информация за връзките си с финансовия министър Владислав Горанов и ще сезира институциите у нас и в чужбина, днес Фейсбук профилът на Васил Божков пусна два скрийншота, които са sms-комуникация с човек, записан в телефона на Божков като Влади Горанов.

В коментари към снимките са направени следните уточнения:

* "девойката" - Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН

* "Сашо" - Александър Георгиев, председател на ДКХ от 25.04.2019 г. до февруари 2020 г.; зам.-директор на НАП от май 2017 г. до април 2019г;

Срещу Васил Божков в момента в България има 11 обвинения

Преди седмица Васил Божков се включи по bTV и обяви, че имал чести контакти с финансовия министър Владислав Горанов, "контактите им били лични, по телефона и с есемеси". Тогава Божков дори призова Горанов да си подаде оставката, защото "Нали Горанов каза, че ще си подаде оставката, ако е контактувал с мен или е знаел" - става дума за данъчното облагане на хазартните фирми на Васил Божков.

Божков каза още, че Законът за хазарта, за който се смята, че е правен по негова поръчка, е приет по предложение на Менда Стоянова и постави въпроса "Може ли една политическа сила да не знае какъв данъчен закон е приет по нейно предложение?".

"Всичките ми контакти по този закон са били с Влади Горанов лично, има доказателства за това. Законът не се тълкува, а се изпълнява, уловката е в правилата. При едни правила данъкът е един, при други - данъкът е друг. Това е истината, каза още Божков по повод на голямата тема около неговите компании, а именно, че е плащал по-нискъ данък от предвидения закон.

"Мога да ги докажа тези контакти много лесно, това е въпрос за прокуратурата, като подам сигнал там. Досега не можех, понеже бях в затвора в Дубай. С Горанов обсъждахме много неща, но сега да не ги коментираме. Той ме е запознавал с председателите на Комисията. Подготвям сигнал в момента - той ще е до всички институции и медии", каза Божков.

Тогава Горанов отговори:

"Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев - всеки успешен бизнесмен в България. Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции за г-н Божков, освен за едно - през всичките години, през които той се е занимавал с хазартна дейност, е плащал по-ниски такси."

Седмицата мина и под знака на скандала с акциите на ФК "Левски", след като онзи ден сутринта журналистът Сашо Диков се поява на вратата на Министерския съвет, за да предаде акциите на футболния клуб на премиера Бойко Борисов. Борисов отказа да ги приеме, като това му решение съобщи спортният министър Красен Кралев.

Малко след това стана ясно, че те са били връчени на изпълнителния директор на "Левски" Павел Колев отново чрез журналиста Сашо Диков, който играе ролята на "куриер". По думите на самия Колев промяна в собствеността няма - тя продължава да е на Георги Попов и Васил Божков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руският патриарх обяви, че народът му живее в свободна страна

Патриарх Кирил призова руснаците да се молят за Владимир Путин

13:28 - 11.12.2023
Важно днес

Борисов пое ГЕРБ-София на ръчно управление

Смяна на ръководството след неуспеха на изборите

13:07 - 11.12.2023
Живот

Мъск възстанови акаунта на скандалния конспиративен теоретик Алекс Джоунс в Х

Мъск призна, че този ход ще бъде "финансово лош за X", но "принципите са по-важни от парите".

12:26 - 11.12.2023
Живот

Ваня Григорова, "Чалга" и Ед Шийрън: Какво са търсили българите в Google през 2023 г.?

Кандидат-кмет e най-търсената личност в българския Google

12:02 - 11.12.2023
Култура

Продуцентката Мира Сталева е първата българка в борда на Европейската филмовa академия

Българка връчи четири от годишните награди на Европейската филмова академия

11:10 - 11.12.2023
Живот

Повече от 570 преподаватели от "Харвард" подписаха петиция в защита на президента Клодин Гей

Гей отказа да отговори на въпроса дали призивът към геноцид над евреите представлява нарушение на правилата

10:32 - 11.12.2023