Филиз Хюсменова от ДПС изненадващо подаде оставка от парламента

Дългогодишният политик от ДПС Филиз Хюсменова е подала оставка като депутат само седмица, след като новото Народно събрание заработи.

Решението ѝ беше обявено през Facebook профила на ДПС-Варна, където Хюсменова беше водач на листата. Партията спечели само един мандат от района.

Сега това е посочено като формален мотив за решението ѝ да се оттегли от парламента.

"ДПС във Варненска област беше силата, дала живот и вдъхновение на първите, тръгнали организирано и легитимно да защитават правата си, начело с Почетния ни председател д-р Ахмед Доган. То беше пример за подражание на други организации. Благодаря ви, че в нелекото време на настоящото ни политическото битие, отново бяхме заедно и получих вашата подкрепа като водач на листата за Народно събрание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето ниво. Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност", казва тя.

Следващият в листата на ДПС-Варна е местният кардиолог Месут Рушид.

Филиз Хюсменова беше министър без портфейл в кабинета "Сакскобургготски" през 2003-2005 г. , а по-късно депутат в парламента между 2005-2007, след което беше избрана за евродепутат.

Върна се в Народното събрание в 49 Народно събрание, когато стана и зам.-председател на парламента от ДПС. В 50-ото НС обаче не беше номинирана за същата позиция, а тя беше поверена на Йордан Цонев.

Движението е получило 7883 гласа от област Варна на изборите на 9 юни. Това е с 1700 гласа по-малко от миналогодишния резултат на ДПС в региона.

Следващ в листата на движението е лекарят от университетската болница "Света Марина" Месут Ердинч Рушид. Той е и местен председател на партията. Това е една от болниците, за които настоящият лидер на ДПС Делян Пеевски правеше дарения по време на пандемията от коронавирус. Коментар от него на ситуацията засега няма.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И в затвора, и в ареста - Евелин Банев се яви в съда заради чуждестранните присъди

Вече е образувано дело за кумулиране на трите му присъди

14:15 - 28.06.2024
Важно днес

Калин Стоянов: Брендо може да е влязъл в България преди 2 години. С онзи таен самолет

Тогава сегашният вътрешен министър е директор на ГДБОП

13:01 - 28.06.2024