Филмът на българския режисьор Константин Божанов направи премиера в Кан Снимка: © Getty Images

Филмът "The Shameless" на българския режисьор Константин Божанов направи премиерата си на фестивала в Кан като част от селекцията "Особен поглед".

Божанов снима криминалната драма в Индия като копродукция между българския "Клас Филм" и партньори от Швейцария и Франция. Музиката към филма е на композитора Петър Дундаков.

Историята разказва за забранената любов между две жени с различно минало, но сходна съдба.

Ренука е принудена да бяга от полицията заради убийство, и си намира убежище в бордей с проституиращи жени в малко градче в Северна Индия. Там се среща с по-младата Девика, която е обречена от своята майка да си изкарва прехраната със сексуални услуги - така както в миналото е направила и майката на майката.

Девика е жертва на стара традиция (вече забранена в Индия) на "посвещаване" на момичета на божества. Част от ритуала включва и предлагането им като проститутки и отнемането на девствеността им. Младото момиче обаче има съвсем други мечти за живота си.

В главните роли в "The Shameless" влизат актрисите Анасуя Сенгупта (като Ренука) и Омара Шети (като Девика).

През 2011 г. Божанов представи и своя "Аве" с Ованес Торасян и Анжела Недялкова в седмицата на критиката на фестивала в Кан.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024