Снимка: © bTV

Главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала напуска компанията и България, а на негово място е назначен чехът Мартин Швехлак. Промените влизат в сила от днес, обявиха от телевизията.

„Основната задача, свързана с моето назначение като главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви медия груп"– да подобря цялостните резултати на компанията – беше успешно изпълнена и аз поемам към нови предизвикателства с голямо удовлетворение. Благодаря на страхотния екип за всичко, което постигнахме заедно и съм щастлив, че оставям компанията в добри ръце“, каза Скала.

През октомври PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер обяви окончателното придобиване на собствеността върху медийната група Central European Media Enterprises Ltd., към която принадлежи и bTV Media Group. Тогава бе обявено, че Скала остава като главен изпълнителен директор.

Фондът на Келнер вече притежава медиите на CME в България, Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Директор на CME Bulgaria е Любош Йетмар, който ще осигури „приемственост по всички въпроси и ще работи с Мартин Швехлак за още по-добри резултати“.

Швехлак е работил като главен редактор и мениджър в печатни медии, радио- и телевизионни, както и дигитални медии от 1993 г. насам. В края на 90-те е редактор и зам.-главен редактор на най-четения чешки всекидневник BLESK. След това основава чешката информационна агенция Mediafax.

Швехлак е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 г. до 2018 г., като под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан ТВ-източник на новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи.

"Г-н Швехлак ще пътува от Прага, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град", обявиха от bTV.

През последната година Швехлак работи като консултант на PPF, като анализира и следи новините, форматите, съдържанието и дигиталните канали във всички пазари, на който присъства компанията-собственик на медиите - СМЕ.

"2020-a бeшe изпълнeнa c пpeдизвиĸaтeлcтвa зa цялaтa мeдийнa индycтpия, ĸaĸтo и зa bТV. Koмпaниятa бeшe в пpoцec нa пpидoбивaнe пpeз пo-гoлямaтa чacт oт гoдинaтa, a в ĸoмбинaция c Сovid-19 пaндeмиятa нe e изнeнaдвaщo, чe чacт oт eнepгиятa бeшe зaгyбeнa. Haмepeниeтo ми e дa влeя нoвa eнepгия в cъдъpжaниeтo и пpoгpaмaтa ни и дa мoдepнизиpaм дигитaлнoтo ни paзпpocтpaнeниe, тaĸa чe бългapcĸaтa ayдитopия дa пoлyчи нaй-дoбpoтo пpeживявaнe", каза Швехлак.

Любош Йетмар сподели, че след като е поел компанията през октомври, е идентифицирал няколко теми и инициативи, към които PPF "може да прибави стойност". "Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си”, каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ръководителите на SiteGround ще дарят 100 млн. лв. за образование и здравеопазване в България

Иво Ценов и Тенко Николов създават свой учебен комплекс със спортна база

Марина Овсянникова: Критиците ѝ я смятат за двоен агент, в Русия искат да отнемат децата ѝ

Какво се случи с Марина Овсянникова след протеста срещу войната по "Первий канал"

Рашков си даде висока оценка, но преходът му от МВР в КПКОНПИ остава под въпрос

Костадин Костадинов отхвърлил призив от ПП да подкрепи Рашков за новата позиция

Кинo салони не пускат тийнове на премиерата на "Миньоните 2" заради тренд в TikTok

Продължението на "Миньоните" привлича извънредно голям дял тийнейджъри на премиерата си

ПП ще представи нова програма: Хоризонт за 6 месеца и опция за вот на доверие

Евентуален кабинет на Асен Василев може да поиска нов вот на доверие през януари 2023

Край на "монопола" на "Евролаб": БАБХ си връща помещенията на ГКПП "Капитан Андреево"

Корупционният скандал около частния контрол на границата вече става европейски проблем