Фюри срещу Джошуа: "Ще го направим, ако феновете искат" Снимка: © Getty Images

Тайсън Фюри спечели титлата на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория преди няколко дни и е готов да се бие срещу Антъни Джошуа. „Ще го направим реалност“ – това заяви за евентуалния сблъсък промоутърът на 31-годишния боксьор Франк Уорън.

Сега вече всички пояси при най-тежките са в ръцете на Фюри и Джошуа. Тайсън победи Дионтей Уайлдър с технически нокаут, за да му отнеме колана на WBC, докато 30-годишният британец държи титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO).

Кубрат Пулев е претендент за първата титла и му предстои мач с Джошуа, докато Дионтей Уайлдър има един месец на разположение да активира опция за реванш срещу Фюри. Така или иначе, промоутърът на Джошуа – Еди Хърн, потвърди думите на Франк Уорън и каза, че клиентът му ще се бие с Тайсън в бъдеще.

„Разбира се, че искаме да видим тази битка“, каза промоутърът на Фюри, цитиран от BBC. „Вече две години опитваме да я уредим“.

Той говори и за евентуалното разпределение на финансовите постъпления от мача. Еди Хърн иска 70% от приходите да отидат на сметката на Джошуа, докато Уорън не е съгласен.

„Сега картите се обърнаха. Нямам проблеми с 50 на 50. Мисля, че Тайсън заслужава такова разпределение. Битката е за самите боксьори и най-вече за феновете. Ако те искат да видят този мач, ще го направим реалност“.

„В същото време Еди Хърн действа като човек, който се е залепил за прозореца на къщата на Тайсън и издава на хората всичко отвътре“, каза промоутърът на Фюри.

За момента плановете на Джошуа са да се бие срещу Кубрат Пулев на 20 юни на Tottenham Hotspur Stadium в Лондон. Уорън все пак признава, че има някаква вероятност да се стигне до обрат в събитията, ако Уайлдър не поиска реванш от Фюри и Тайсън остане освободен от задълженията си в тази среща.

В бъдеще обаче, ако Фюри победи отново Уайлдър, а Джошуа надделее над Пулев, сблъсъкът между двамата британци ще е неизбежен.

„Вярваме, че ще спечелим. Те също вярват, че ще победят. Да видим“, каза Еди Хърн пред Sky Sports.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024