Ютюбърът Николай Караколев отново се изживя в ролята си на "журналист" в Народното събрание, като се опита да подбуди конфликт с противоречив въпрос по време на общия брифинг на ГЕРБ и ПП-ДБ в кулоарите на парламента.

Авторът на канала "Неудобните" взе първи думата от всички събрали се представители на медиите само за да попита Десислава Атанасова от ГЕРБ дали "ще има ли брак по американски и заповядаха ли ви от американското посолство да направите коалиция с ПП и ДБ".

Нелепият въпрос предизвика острата, но оправдана реакция на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, който реши да му припомни реалността:

"Искам да отговоря на въпроса на г-н Караколев. Престанете да унижавате България, много ви моля. Ние като български политици имаме своите недостатъци и ограничения, но трудността на това, което виждате, е най-сигурното доказателство, че тук не става дума за някакви кукли на конци, които някои може да ръководи, защото ако това беше реалността отдавна щеше да има правителство".

Иванов уточни, че ако отговорът на въпроса наистина се състоеше от "натискане на едно копче и пускане на някаква инструкция", то в момента едва ли страната щеше да се намира в политическа криза.

"Престанете да унижавате България с постоянните инсинуации, че някакво посолство може да влияе. Никакво посолство не може да влияе и самата трудност на процеса е доказателството за това нещо", обърна се Иванов към Караколев.

Съпредседателят на "Демократична България" беше категоричен, че политическата криза в момента е "органично българско явление" и както проблемите, така и решенията за тях, са дело само на българските политици.

Това е поредният случай на провокация от страна на Николай Караколев - бивш репортер от телевизията на Волен Сидеров, който в последните години се подвизава като автор на YouTube-канал, и в това качество притежава и акредитация за достъп до Народното събрание.

Запазената му марка е да "преследва" депутатите на ПП и ДБ и да им задава подобни нефактологични въпроси. Миналата седмица той дори беше изгонен от пресконференция на обединението.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бъдещето на Северна Македония в ЕС е поставено на карта с победата на ВМРО-ДМПНЕ на изборите "2 в 1"

На втори тур страната избра първата жена министър-председател

22:44 - 08.05.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" продължава с рокадите в администрацията

Служебният кабинет смени още четири областни управители

21:15 - 08.05.2024
Важно днес

Певицата Роксана се оказа водач на листа от партията на Радостин Василев

Наричат я още Кралицата на ромската музика

18:00 - 08.05.2024
Важно днес

Лондон гони руския военен аташе, няма да търпи действията на Москва

Ще бъде отнет и дипломатическият статут на някои руски имоти

17:32 - 08.05.2024
Европейски дневници

Пловдив посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 3: Пловдив

16:46 - 08.05.2024
Живот

Потребител на Firefox държи 7400 отворени "таба" от години. И не планира да ги затвори

Браузърът не натоварва оперативната памет на компютъра, казват от Mozzila

16:02 - 08.05.2024