Гълъб Донев иронизира Петков и протестите: Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи Снимка: © Булевард България

Служебният премиер Гълъб Донев направи иронична забележка към протестиращите срещу кабинета и лично срещу предшественика си Кирил Петков, като обяви, че "държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи".

Поводът за думите на Донев беше подновяването на работата по членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, но коментарът му дойде един ден след поредния протест срещу енергийната политика на новото правителство под надслова #ГазWithMe.

Решението за ОИСР беше временно спряно с едно от първите действия на служебния кабинет заради недовършената процедура от МВнР при кабинета "Петков".

Това даде повод на бившия министър-председател да постави под въпрос мотивите на новата власт в позиция, с която разкриваше и забавяне на процедурите около пускането на гръцкия интерконектор в експлоатация - основния повод за началото на протестите срещу Донев.

Сега служебният премиер реши да отговори язвително на Кирил Петков, като преди заседанието на Министерски съвет каза:

"Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недопустимо е да се поставя под съмнение волята на България за присъединяване към ОИСР, още повече това да се прави с предизборни цели".

Той обяви, че кабинетът е трябвало да внесе "поправки в завещания от предходния екип проект" за ОИСР, като каза, че се надява това да "сложи край на политическите злоупотреби по темата".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Петьо Петров - Еврото е в "близка на нас страна", според СДВР

Любена Павлова е "свързващото звено" на групите на Еврото и Нотариуса

09:15 - 22.02.2024
Важно днес

Протест в София след освобождаването на шофьора, убил 15-годишния Филип

37-годишният Петър Тодоров беше пуснат от съда под домашен арест

18:16 - 21.02.2024
Живот

Майкъл Сера ли се оказа създателят на CeraVe? Супербоул разкри загадката

„О, не знаехте ли? Истината се крие пред очите. Аз съм CeraVe“

16:50 - 21.02.2024
Важно днес

Прокурор и следовател отричат познанство с Нотариуса, не знаели и за клуба за магистрати

Радослав Димов и Ясен Тодоров сами поискаха да бъде изслушани по случая

16:38 - 21.02.2024