Георги Семерджиев е разследван и за кражба на гориво от бензиностанция

Обвиненията срещу Георги Семерджиев след фаталната катастрофа на бул. "Черни връх" в София може да се увеличат с още едно - прокуратурата го разследва и по сигнал за кражба на гориво от бензиностанция в района на АМ "Тракия".

Според данните на ПРБ - Семерджиев е уличен за това, че е спрял джипа си с германски регистрационни номера на бензиностанцията и е поискал от служителя да зареди резервоара с дизел. След това обаче той е тръгнал, без да плати сметката си.

Инцидентът се е случил на 3 юли - два дни преди той да разбие колата си в центъра на София и да убие две млади жени.

Още в деня на кражбата на гориво е бил подаден сигнал на тел. 112.

"В хода на разследването свидетел е заявил, че водачът на автомобила, напуснал бензиностанцията, е лицето, причинило катастрофата с две загинали млади жени на 05.07.2022 г. в гр. София, след като видял разпространените в медиите снимки", се казва в информацията.

Прокуратурата все още изяснява кой е извършителят на деянието - изискани са записи от камери за видеонаблюдение в района, експертиза на записите и предстоят разпити на свидетели.

Досега обвиненията срещу Георги Семерджиев са 5 - за убийството на "Черни връх", за шофиране с фалшива книжка, за шофиране под влияние на наркотици (още от юни 2022), за шофиране с фалшиви номера и за притежание на амфетамини, откирти в катастрофиралия му джип.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024