ГЕРБ и ПП се атакуваха взаимно за проблемите в пътното строителство

В последния работен ден на парламента "Продължаваме промяната" (ПП) и ГЕРБ взаимно се обвиниха заради проблемите в пътното строителство.

Председателят на регионалната парламентарна комисия Настимир Ананиев обвини ГЕРБ и ДПС в блокиране на разплащането на пътни фирми за поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Той подчерта, че поради липса на кворум в две последователни заседания на комисията, не може да се удължи срокът на договорите за поддръжка и ремонт след 30 септември с още два месеца.

"Имахме намерение да решим част от проблематиката, която искаше пътният бранш да бъде решена, като предложихме в сряда да се разплатим с всички коректни фирми, сега, веднага, защото смятаме, че както бизнесът трябва да бъде коректен към държавата, така и държавата трябва да бъде коректна към бизнеса. Сега не знам дали саботирането на регионална комисия не е свързано с това един горещ картоф да остане при президента и служебния кабинет, но за мене това е едно политическо лицемерие и от партия ГЕРБ, и от партия ДПС, но и от самата камара на пътищарите", заяви Ананиев.

От ГЕРБ възразиха и обвиниха управляващите в бездействие.

Депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Николай Нанков обяви, че решението на парламента от 20 април, с което се гласува разплащане само 50% на договорите, което ГЕРБ атакува, е допуснато до обсъждане в Конституционния съд.

Нанков изрази надежди то да бъде обявено за противоконституционно.

"То създаваше един уникален прецедент - да се плати 100% на едни фирми, техните фирми, които бяха привиквани от един зам.-министър на финансите, а на останалите нищо. Точно тука се крие политическият разврат и политическата импотентност, да заблуждаваме българските граждани, българският бизнес и вас, медиите, за, видите ли, нашето бездействие.

Тяхното бездействие, говоря от негово име, за тяхното бездействие година и половина отново да прехвърляме на ГЕРБ, на опозицията, на ГЕРБ, на ДПС , на опозиционните партии вината за тяхната немощ, безсилие, безпомощност", добави Нанков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024