Снимка: © Булевард България

ГЕРБ не смята, че може да се състави стабилно мнозинство и правителство в рамките на 47 Народно събрание, но партията е "готова да участва в консултациите за търсене на изход от кризите".

Това обяви Десислава Атанасова преди началото на разговорите с президента Румен Радев и втората по големина парламентарна група. Само преди ден ГЕРБ върна своя проучвателен мандат веднага след като го получи от държавния глава - позицията им не е изненадваща.

Атанасова обаче използва случая, за да изброи заслугите на ГЕРБ в "търсенето на решения за това как държавата да се справи с кризите".

Сред описаните предложения са мораториумът на цените на тока за битовите потребители от края на 2021 и компенсациите за общините, храмовете и болниците, които плащаха за електроенергия по борсови цени.

Атанасова изтъкна и предложението на Бойко Борисов от последните дни да се сложи таван на цените на горивата до 2,70 лв. за литър бензин, като отново обвини управляващите от ПП за това, че са допринесли за инфлацията със свои решения.

На консултациите освен нея се явиха бившите министри на ГЕРБ Томислав Дончев, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Кирил Ананиев и Делян Добрев, които тя описа като хора с "много сериозен опит и голяма експертиза" и с идеи за решения - "стига да има кой да се вслуша в тях".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море