ГЕРБ се похвали със свалени билбордове на Николай Денков

Централната избирателна комисия (ЦИК) е взела решение да бъдат премахнати билбордовете на "Продължаваме промяната - Демократична България" с лика на бившия премиер Николай Денков. С това се похвали пред актива на ГЕРБ в Търговище депутатът от партията Делян Добрев.

"Установихме нарушение на кандидата Денков на правилата на водене на предизборна кампания и нарушаване на добрите нрави от него," зачете от трибуната Добрев текста на решението, което бил получил малко преди това.

Документът беше публикуван в сайта на ЦИК няколко часа по-късно. В него се посочва, че на Николай Денков ще бъде съставен акт и че комисията е възложила на областните управители на София и Пловдив "да премахнат съответните материали". Освен Денков, на него са и лицата на Бойко Борисов и Делян Пеевски, а поставеният на избирателите въпрос е "Кой е вашият премиер".

За какви агитационни материали става дума уточнение внесе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:

"С цялото си нахалство Денков се снимал с мене и с Делян (Пеевски), качил се на билбордове и казва "Кой иска да е премиер?" Той понеже му хареса да пътува една година и мисли, че пак ще стане премиер," включи се бившият трикратен министър-председател.

Той обяви, че не иска да бъде "на едно място с Денков, а той да се рекламира с Пеевски". И добави, че даже на собствената си партия "не дава" да му слагат снимката на билборд.

"Сложил ни там, за да покаже колко е силен. Няма, Ники, сложи си Кирил (Петков) и Асен (Василев). Сложи си ги тях, рекламирай се с тях", продължи Борисов.

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ обвини досегашните си партньори във властта, че "са безчинствали" и са купували гласове.

Поводът са изтекли стари записи от предишна предизборна кампания, за който се твърди, че водещи фигури от ПП обсъждат "неофициален кеш". От "Продължаваме промяната" определят акцията с теч на записи като опит да се опорочи настоящата кампания.

Сега Борисов надгради реториката и заговори за "чудовищна група, която прави преврат на службите за сигурност в една страна."

От Пловдив съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев заяви, че "докато Борисов и Пеевски управляват ГЕРБ и ДПС, ние с тези партии няма да влизаме в коалиции, няма да работим заедно, защото имаме коренно различна представа за това как държавата трябва да се развива".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024