ГЕРБ-София "честити" рождения ден на Румен Радев със спонсорирана подигравка във Facebook Снимка: © Булевард България

"Честит рожден ден, Пожелавам ти да притежаваш най-ценния подарък - торбичките. Пази го добре и го използвай, за да се наслаждаваш на живота и всеки хубав миг!".

Текстът е част от картичката, която ГЕРБ-София разпространява във Facebook по повод рождения ден на президента Румен Радев.

Изображението представлява аматьорски опит за редакция на оригинала - колаж от рози, пура и коняк от FB-групата "Честит рожден ден". Групата представлява албум от готови картинки, с които всевъзможни потребители на социалната мрежа поздравяват близките си.

Това, което прави впечатление в "редакцията" на ГЕРБ, е, че пожеланието "здравето" от оригинала е маскирано. Безименният автор от PR-а на столичната структура на партията е написал "торбичките" върху изтрития надпис. Между розите и бутилката с алкохол е добавано и изображение на Румен Радев.

Снимката е публикувана малко преди 11 ч. на 18 юни - деня, в който президенът навършва 58 г. За да се засили ефектът, в ГЕРБ са решили да спонсорират публикацията като платено съобщение. Рекламата е платена от "Коалиция ГЕРБ-СДС". От лятото на 2020 г. областен координатор на ГЕРБ София-град е Тодор Кръстев, кмет на район "Сердика". Отскоро той е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Останалите активни кампании на коалицията във Facebook са предизборни материали - снимка на Бойко Борисов с Урсула фон дер Лайен, банер със слогана "Ред в хаоса" и поредния номер в бюлетината и др.

Намекът с "торбичките", които ГЕРБ пожелават на Радев, е препратка към последния скандал около срещата на президентския секретар Пламен Узунов и бившия шеф на митниците в София Петко Петков. Сайтът "Афера" разпространи запис от камерите за видеонаблюдение на ресторант "Виктория", на който се вижда, че Петков подава плик с неизвестно съдържание на Узунов. По-късно бившият митничар каза, че в торбичката е имало подарък - ром и пури - заради помощ, която Узунов е оказал на Петков за трансплантация на черен дроб в Швейцария.

Собственикът на заведението, откъдето изтекоха записите, твърди, че ги е предал на хора, които са се представили за полицаи и са поискали достъп до видеокамерите заради предполагаемо разследване на опит за грабеж на кола. Не е ясно кои са хората, поискали достъп до кадрите от камерите.

В четвъртък председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отново направи препратка към случая с Узунов, докато приемаше подарък от премиера на Северна Македония Зоран Заев.

Заев връчи на Борисов кутия с пури от САЩ, при което бившият премиер отговори: "Тия пури само Радев ги прибира, както и неговите хора. Пури и коняк. Приемам ги като символика, братко мой".


Стъки и ММА-бойци нахлуха в Министерството на спорта

Шефът на заведението от срещата между Узунов и Петков твърди, че записите изтекли чрез "измама"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024