Шефът на заведението от срещата между Узунов и Петков твърди, че записите изтекли чрез "измама" Снимка: © Ресторант "Виктория"

Записът от срещата между президентския секретар Пламен Узунов и бившия шеф на митниците в София Петко Петков е бил предоставен на хора, които се представили за полицаи от 6 РПУ в София.

Това съобщи собственикът на веригата ресторанти „Виктория“ Георги Илиев пред „Дневник“. Той заяви, че хората, получили достъп до записа от камерите, са го направили чрез „измама“ и не приличат на полицаи.

Срещата, на която Петков дава плик с неизвестно съдържание на Пламен Узунов, се е състояла на 19 май в един от ресторантите на „Виктория“ – този на бул. „България“. Кадрите изтекоха чрез сайта „Афера“ на 11 юни – същата медия, която пусна и записите от спалнята на Бойко Борисов през 2020 г.

"Обади ми се човек, който се представи за полицай. Каза, че има престъпление - опит за грабеж на кола, и хората са били в заведеието. Искаха да видят записите от видеокамерите. Аз се обадих на управителя и го предупредих, че ще дойдат полицаи - да им предостави записите. Те са дошли и са свалили записите. Това се е случвало и друг път, защото сме имали джебчийски кражби", казва Георги Илиев.

"Измамиха ни, както правят телефонните измамници. Това е удар, измама", смята той, като заявява, че е искал да защити клиентите си, но е бил подведен.

Не е ясно кои са хората, поискали достъп до кадрите от камерите. От МВР все още няма коментар. Прокуратурата засега не е започнала разследване по случая, каза зам.-министърът на външните работи Венцислав Катинов във вторник.

Призиви към Радев да се "отърве" от Пламен Узунов след аферата с плика

Срещата между Петков и Узунов предизвика скандали по високите етажи - Бойко Борисов заяви, че съдържанието в плика било за президента Румен Радев, държавният глава бе призован да се „отърве“ от секретаря си, а самият той коментира, че това са „манипулации“ и „ченгеджийски номера“.

Бившият митничар обясни, че в плика е имало ром и пури като подарък за Узунов. Те били за „добрия му приятел“ заради помощ, която оказал на Петков с контакти, благодарение на които бившият шеф на митница си направил животоспасяваща трансплантация на черен дроб в Швейцария.

Във вторник Петко Петков също разпространи видеозаписи, на които се вижда, че купува ром и пури и ги слага в торба, която прилича на тази, предоставена на Пламен Узунов. На кадрите се вижда, че той прави покупката на 19 май – в 13 ч. и 44 мин., в магазин за алкохол и цигари. Казва, че може да предостави и касов бон като доказателство.

"Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев", каза Петко Петков. „Делян Добрев влезе и отиде в лявата част на заведението“, коментира още той, но отказа да отговори на въпроса дали свързва Добрев с изтичането на записите. Бившият министър на икономиката от ГЕРБ също не е коментирал.


Прочетете още:

Politico: Случващото се в България прилича на сюжет от мафиотски сериал по NetflixАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"18 години стигат" - Футболни фенове организират голям протест навръх конгреса на БФС

Футболните запалянковци смятат, че въпреки подадената оставка на Борислав Михайлов, той продължава да е човекът, който "дърпа конците".

18:02 - 04.03.2024
Важно днес

Пускат движението по новия 13,6 км участък Макреш - Бела от пътя Видин – Ботевград

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще направи инспекция на новоизградената отсечка

17:09 - 04.03.2024
Важно днес

Лавини, силни ветрове и свлачища: Екстремно опасно време в Италия и Франция

Рискът от лавини в Италия е от трето ниво, или "значителен", по европейската скала за лавинна опасност. 

16:04 - 04.03.2024
Спорт

Ще бъде ли 2024 последната година за Надал в тениса?

„Сезонът на клей може да е или да не е последен за мен, не съм решил на 100%"

15:50 - 04.03.2024
Европейски дневници

ЕК отпуска на България и Румъния 85 млн. евро за защита на границите

Двете държави ще могат да кандидатстват за допълнително финансиране за съществуващите системи за гранично наблюдение, за покупка на превозни средства и др.

14:38 - 04.03.2024
Живот

Щастливите двойки не се карат по-малко, а по правилния начин

Ключът не е, че щастливите двойки се карат за правилните неща, а че се карат по правилния начин

13:45 - 04.03.2024
Важно днес

Русия привика посланика на Германия заради изтекъл запис на германски военни

Германският министър на отбраната Борис Писториус обвини Русия, че води "информационна война" с цел да създаде разделение в страната

13:33 - 04.03.2024
Важно днес

Унгарският премиер Виктор Орбан ще се срещне с Тръмп

Преди седмици унгарският премиер официално подкрепи кандидатурата на Тръмп за президентския пост в САЩ на изборите през ноември.

12:26 - 04.03.2024
Технологии

Българският езиков модел BgGPT вече може да се ползва свободно

Какво може BgGPT и какъв е замисълът ѝ

12:25 - 04.03.2024