Снимка: © Ресторант "Виктория"

Записът от срещата между президентския секретар Пламен Узунов и бившия шеф на митниците в София Петко Петков е бил предоставен на хора, които се представили за полицаи от 6 РПУ в София.

Това съобщи собственикът на веригата ресторанти „Виктория“ Георги Илиев пред „Дневник“. Той заяви, че хората, получили достъп до записа от камерите, са го направили чрез „измама“ и не приличат на полицаи.

Срещата, на която Петков дава плик с неизвестно съдържание на Пламен Узунов, се е състояла на 19 май в един от ресторантите на „Виктория“ – този на бул. „България“. Кадрите изтекоха чрез сайта „Афера“ на 11 юни – същата медия, която пусна и записите от спалнята на Бойко Борисов през 2020 г.

"Обади ми се човек, който се представи за полицай. Каза, че има престъпление - опит за грабеж на кола, и хората са били в заведеието. Искаха да видят записите от видеокамерите. Аз се обадих на управителя и го предупредих, че ще дойдат полицаи - да им предостави записите. Те са дошли и са свалили записите. Това се е случвало и друг път, защото сме имали джебчийски кражби", казва Георги Илиев.

"Измамиха ни, както правят телефонните измамници. Това е удар, измама", смята той, като заявява, че е искал да защити клиентите си, но е бил подведен.

Не е ясно кои са хората, поискали достъп до кадрите от камерите. От МВР все още няма коментар. Прокуратурата засега не е започнала разследване по случая, каза зам.-министърът на външните работи Венцислав Катинов във вторник.

Призиви към Радев да се "отърве" от Пламен Узунов след аферата с плика

Срещата между Петков и Узунов предизвика скандали по високите етажи - Бойко Борисов заяви, че съдържанието в плика било за президента Румен Радев, държавният глава бе призован да се „отърве“ от секретаря си, а самият той коментира, че това са „манипулации“ и „ченгеджийски номера“.

Бившият митничар обясни, че в плика е имало ром и пури като подарък за Узунов. Те били за „добрия му приятел“ заради помощ, която оказал на Петков с контакти, благодарение на които бившият шеф на митница си направил животоспасяваща трансплантация на черен дроб в Швейцария.

Във вторник Петко Петков също разпространи видеозаписи, на които се вижда, че купува ром и пури и ги слага в торба, която прилича на тази, предоставена на Пламен Узунов. На кадрите се вижда, че той прави покупката на 19 май – в 13 ч. и 44 мин., в магазин за алкохол и цигари. Казва, че може да предостави и касов бон като доказателство.

"Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев", каза Петко Петков. „Делян Добрев влезе и отиде в лявата част на заведението“, коментира още той, но отказа да отговори на въпроса дали свързва Добрев с изтичането на записите. Бившият министър на икономиката от ГЕРБ също не е коментирал.


Прочетете още:

Politico: Случващото се в България прилича на сюжет от мафиотски сериал по NetflixАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"

КС реши: Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията

Актовете му не се отменят и няма проблем да е депутат

В 4-хилядното село Градец доскоро не вярваха в Covid, но вече над 50 души искат да се ваксинират

Там почина 28-годишна родилка, която загуби и близнаците си заради коронавируса

Жаир Болсонаро - първият президент, който рискува да бъде обвинен заради провала с Covid

Бразилските сенатори искат начало на процес срещу него заради "престъпления срещу човечеството"

Предстои ваксината на Pfizer да бъде одобрена и за деца на 5-11 г.

Експерти към FDA направиха препоръката, чака се окончателно решение на американската CDC

Къде в България се правят антигенни тестове, безплатно предоставени от МЗ (карта)

Пределната цена, която лабораториите могат да вземат, е до 10 лв.