ГЕРБ-СДС няма да осигурява кворум и да присъства в пленарната зала до евентуалното гласуване на нов кабинет, като по този начин ще блокира работата на парламента. Намерението беше изразено от председателя на парламентарната група Десислава Атанасова.

Това стана след решение днешното пленарно заседание да бъде закрито. На него депутатите изслушваха премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов за доставката и цената на природния газ.

По думите на Атанасова закритото заседание оставя хората в неведение за това какво ги очаква и чрез него управляващите са "засекретили бомбата", която слагат пред следващия служебен кабинет.

"Няма никакъв смисъл нашата парламентарна група да стои в зала, да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание", заяви Атанасова.

Тя категорично подчерта, че всички депутати от ГЕРБ-СДС ще бъдат в пленарната зала, ако се стигне до гласуване на проектокабинета с мандата на "Продължаваме промяната" и ще гласуват "против".

Атанасова критикува управляващите, че по време на вчерашното заседание са изгубили 6 часа, за да се четат доклади от "някакви нелигитмни комисии". Думите са и по повод вчерашните доклади за дейността на омбудсмана на България.

"Нула работа на парламента. Днес е същото. Час и половина процедури дали да бъде едно заседание открито или закрито по най-важната тема, която вълнува българите - цената на енергоносителите. Няма никакъв смисъл нашата парламентарна група да бъде в зала, да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание", допълни още Атанасова.

На въпрос дали ГЕРБ-СДС ще влязат в пленарната зала, ако се гласува номинация на Бойко Рашков за председател на КПКОНП, председателят на парламентарната група отговори, че такова предложение не може да бъде вкарано за гласуване, защото, по думите й, вносителят трябва да отговори проверяван ли е Рашков от антикорупционния орган и колко пъти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Синеморец за тревожни хора

Обичам българското море, но то ме съсипва

Стефан Янев отрече "популярния и уважаван журналист" Ива Николова да му е PR

Партията му "няма професионални отношения" с бившата репортерка на ПИК

МЗ отново реши да коригира Covid-мерките - този път за цялата страна

Магазините и моловете вече не са длъжни да изискват маски

Съдът разреши регистрацията на партия "Продължаваме промяната"

Почти година след създаването на проекта ПП вече ще е официална партия

Серина Уилямс се оттегля от тениса с есе и корица в списание Vogue

Легендата на спорта иска да се отдаде на семейството и инвестиционния си бизнес

Vivacom вече ще предлага EON TV без срочен договор

Сред основните предимства на новата услуга са това, че не са необходими приемник и потребителите могат да я активират веднага,

"Аерофлот" разглобява самолети заради недостиг на резервни части

Санкциите оставиха най-големите руски авиокомпании без внос на компоненти

Лудата история на Мадам Тюсо ще бъде разказана в нов сериал

Работното заглавие на проекта е "Madame!" и е представен като неразказаната история на Тюсо