ГЕРБ заплаши да бойкотира работата на НС до гласуването на нов кабинет

ГЕРБ-СДС няма да осигурява кворум и да присъства в пленарната зала до евентуалното гласуване на нов кабинет, като по този начин ще блокира работата на парламента. Намерението беше изразено от председателя на парламентарната група Десислава Атанасова.

Това стана след решение днешното пленарно заседание да бъде закрито. На него депутатите изслушваха премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов за доставката и цената на природния газ.

По думите на Атанасова закритото заседание оставя хората в неведение за това какво ги очаква и чрез него управляващите са "засекретили бомбата", която слагат пред следващия служебен кабинет.

"Няма никакъв смисъл нашата парламентарна група да стои в зала, да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание", заяви Атанасова.

Тя категорично подчерта, че всички депутати от ГЕРБ-СДС ще бъдат в пленарната зала, ако се стигне до гласуване на проектокабинета с мандата на "Продължаваме промяната" и ще гласуват "против".

Атанасова критикува управляващите, че по време на вчерашното заседание са изгубили 6 часа, за да се четат доклади от "някакви нелигитмни комисии". Думите са и по повод вчерашните доклади за дейността на омбудсмана на България.

"Нула работа на парламента. Днес е същото. Час и половина процедури дали да бъде едно заседание открито или закрито по най-важната тема, която вълнува българите - цената на енергоносителите. Няма никакъв смисъл нашата парламентарна група да бъде в зала, да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание", допълни още Атанасова.

На въпрос дали ГЕРБ-СДС ще влязат в пленарната зала, ако се гласува номинация на Бойко Рашков за председател на КПКОНП, председателят на парламентарната група отговори, че такова предложение не може да бъде вкарано за гласуване, защото, по думите й, вносителят трябва да отговори проверяван ли е Рашков от антикорупционния орган и колко пъти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Столтенберг от Киев: Украинците се борят за свободата си. Москва се бори за имперски илюзии

НАТО е сключила договори за боеприпаси за Украйна на стойност 2,4 млрд. евро

17:41 - 28.09.2023

Дрогиран шофьор на камион уби 23-годишна жена в аварийната лента на АМ "Тракия"

Камион блъсна автомобил, спрял в аварийната лента заради спукана гума

16:59 - 28.09.2023

Кои са кандидатите за кмет на Варна?

Десет кандидати се борят за кметското място във Варна

16:07 - 28.09.2023

Кои са кандидатите за кмет на София?

Общо 22 кандидати се борят за кметското място в София

15:49 - 28.09.2023