Германска провинция въведе задължителен Covid-тест за пристигащите от България Снимка: © Unsplash

Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия изисква задължителен тест за коронавирус за пристигащите от България, съобщи Министерството на външните работи.

Тестването ще става чрез бърз тест или чрез PCR тест до 24 часа преди влизане на територията на федералната провинция, или непосредствено след това, но не по-късно от 24 часа след пристигането.

Гражданите, избрали да се тестват чрез PCR тест, са задължени да останат под карантина до излизане на резултата. Изключения ще се правят за транзитно преминаващи пътници; изпълняващите вътрешен речен транспорт; трансгранични пътувания с престой по-малко от 24 часа; посещения на роднини; транспорт на стоки; пътуване на дипломати и народни представители при престой по-малко от 48 часа; ежедневни или ежеседмични пътувания на трансгранични работници.

Изисква се онлайн регистрация преди пътуването на този интернет адрес.

Действащият режим за пристигащите от рискови региони в останалите провинции на Германия е поставяне под задължителна 10-дневна карантина, която може да бъде прекъсната най-рано на петия ден след влизане в страната и отрицателен резултат от PCR тест.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бийонсе сложи бижута на български дизайнери за снимка от своя нов албум

Бижута на Бийонсе от нова снимка за "Cowboy Carter" са дело на българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов

17:24 - 12.04.2024
Важно днес

ГЕРБ и ДПС искат законови промени в полза на безконтролното строителство, казва "Зелено движение"

В неделя ще има протести срещу законодателните промени

16:26 - 12.04.2024