Гледката на празните булеварди в Лондон, Париж и Ню Йорк по време на пандемичната криза през 2020 г. беше разтърсваща и незабравима за всеки човек. Но как ли изглежда светът "на пауза", когато се погледне от перспективата на един от най-големите автопроизводители?

Audi дава отговора: Няма как да обичаме 2020, не можем да я празнуваме. Но ще я запомним завинаги.

Година, която промени светогледа, ценностите и приоритетите на всички хора, създаде нова нормалност - а тя означава по-стабилно дигитално присъствие, по-гъвкави услуги и по-внимателно лично отношение към хората.

През 2020 г. Audi трябваше да празнува 40-та годишнина от създаването на своя легендарен модел quattro. Само че събитията промениха всички планове. Пролетта беше белязана от избухването на пандемията, автомобилните заводи затвориха, служителите им бяха пуснати в отпуск, а продукцията спря.

Цялата досегашна концепция на индустрията трябваше да се промени, а работните места да бъдат обезопасени по най-висок стандарт. Audi се възползва от дигиталните инструменти, за да отвори виртуален шоурум и да не губи пряката си връзка с клиентите.

Когато най-големите автосалони бяха разпуснати, компанията започна да прави и премиерите на новите си модели онлайн - като събитието на Audi A3, което е подготвено само за няколко дни. До лятото производството вече беше възстановено, а поръчките за нови автомобили се повишиха.

Audi отбелязва значителен ръст на продадените автомобили спрямо предходния период, а капацитетът на производствените бази беше възстановен. Дори в кризата отличията за качество продължават с няколко първи места в класациите за най-добрите нови автомобили на годината.

Това е и годината на смяна в ръководството на компанията - Маркус Дюсман пое позицията на главен изпълнителен директор от Брам Шот.

Важните теми като устойчивото развитие и дигитализацията придобиват все по-ясен фокус. Към 2025 г. Audi планира да намали отпечатъка на въглеродния диоксид от автомобилите си с около 30%. През 2020 г. двете бази в Брюксел и Гьор станаха CO2-неутрални, а до пет години се очаква всички останали заводи на компанията да последват този пример.

В този период се очаква и появата на близо 30 нови електрически модела - част от стратегията "Бъдещето е въпрос на отношение". В това портфолио влизат прототипите от e-tron линията Audi Q4 e-tron concept и Audi e-tron GT concept.

Електрически, дигитални, устойчиви, смели и отворени за всичко ново - това е идеята на Audi за бъдещето.

Новото Audi A3: Колата, която харесва завоите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024