Снимка: © Министерство на финансите

Финансовият министър Владислав Горанов даде брифинг в Министерски съвет, в който коментира обвиненията, отправени по негов адрес от бизнесмена Васил Божков.

По-рано днес хазартният бос, срещу когото в момента в България има 11 обвинения, даде телефонно интерево за bTV, в което направи няколко твърдения, които засягаха Горанов.

При едно от тях той призова и за оставката му, защото "Нали Горанов каза, че ще си подаде оставката, ако е контактувал с мен или е знаел" - става дума за данъчното облагане на хазартните фирми на Васил Божков. 

Министърът на финансите отговори:

"Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев - всеки успешен бизнесмен в България. Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции за г-н Божков, освен за едно - през всичките години, през които той се е занимавал с хазартна дейност, е плащал по-ниски такси."

Горанов изрази мнение, че ако Божков реши, може да изплати дължимите си суми, след което "ще има морланото и нормативното право да претендира за продължаване на своя бизнес".

Друго обвинение, отправено от хазартния бос, бе това, че Делян Пеевски е свързан с финансовия министър. Отговорът бе, че среща между двамата е имало само веднъж през 2010 година и "всички знаят за нея". 

Владислав Горанов сравни ситуацията с тази с банкера Цветан Василев преди години:

"Имаше и други хора, които дистанционно от чужбина раздаваха обвинения и твърдяха, че са невинни. Това е нормална и разбираема защитна теза, която е тяхно право. Нещо подобно се случи. Говореше се, че БТК няма никаква връзкас КТБ и тя не дължи пари. Оказа се всъщност, че ги дължи."

Той допълни още, че нито една от промените в хазартното законодателство, одобрена от ГЕРБ, не е била с цел да се облагодетелства някого. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед