Градът, който никога не спира. Да обича.

Любовта се случва навсякъде.

За „Джак и Роуз“ тя идва на борда на Титаник, за Бони и Клайд тя пристига в калифорнийско кафене, а при Ромео и Жулиета долита на бала в къщата на Капулети във Верона. И докато мнозина от нас са усещали първото подкосяване на коленете на далеч не толкова иконични в романтиката си дестинации като счупена пейка в Борисовата градина, сватба в хотел в Боровец или рандъм бар на Крайбрежната във Варна, то със сигурност има места, в които духът на любовта наднича по-често. Понякога, от всеки ъгъл, мост или алея.

И ако сега се сещате за Париж или Венеция, помислете и за един доста по-близък град, който освен столица на културата, е градът на любовта у нас, а именно – Пловдив.

Дали говорим за Цар-Симеоновата градина, Стария град, алеите по бреговете на Марица, „Капана“ или Гребната база, където стотици влюбени двойки са „заключили“ с катинар сърцата си, след което са хвърлили ключа във водата, Пловдив е град, в който доказателствата за раждането на нечия любов са навсякъде.

Сега, по случай Св. Валентин в годината на заека, от Mall Plovdiv са се заели да покажат на всички, че всеки тон на любовта отеква в града. И го правят по най-оригиналния начин: с издаване на специално списание за празника на любовта, в което главното действащо лице са любовните истории на пет интересни двойки, а сцената – самият град.

Mall Plovdiv е органична част от pLOVEdiv от повече от 10 години и е познато място, на което много хора се срещат, ядат, пият кафета или пък бири, смеят се, пазаруват, гледат най-новите филми на кино или си цъкат в телефоните на спокойствие докато децата играят в някой от детските кътове.

Сега, обзет от февруарската любовна магия, търговският център се впуска в разказване на приказки и истории, достойни за доброто старо „Море от любов“.

„Мария в страната на розите“ и началото на една шоколадова приказка

В светивалентинското списание на Mall Plovdiv ще прочетете историята на Мария и Венсан, които се срещат в Лион, след което се преместват в Пловдив без план и програма: водени от любовта си един към друг и към родния град на Мария. Там те създават работилница за шоколад „Гайо“, чиито продукти може да откриете във всички по-добри магазини, в които се продава качествен шоколад.

Дали си подаряват шоколад за 14 февруари, четете в „Любовта започна тук“.

Нощни разходки на 4 колела

Радостина и Маргарит имат три деца, с които се забавляват в Цар Симеоновата градина докато успешно жонглират с работата си и голямото си семейство.

Преди историята им да стигне до „и заживели щастливо“ обаче между тях се случва...Пловдив. В началото на връзката им двамата по цяла нощ обикалят града с колата и целият град е техен. А как стигат до другия край на света, може да прочетете в списанието.

Любов като на кино

По време на последното световно първенство по футбол се заговори много за това колко е „странно“ Лионел Меси да е с училищната си любов и да има от нея три деца. Дали обаче да свържеш живота си завинаги с първата си любов е толкова странно?

В наратива на Елинпелиновата „Ангелинка“, но с хепиенд, е историята на Моника и Константин. Животът ги среща в кварталното училище, където се случва и първата им целувка – по време на една много популярна през 90-те игра, за която ще прочетете на страниците на списанието.

Ще прочетете още как „градът под тепетата“ е изстрелял купидонската си стрела в балерина от Япония и музикант от Пловдив и как въпросът „Ще ми родиш ли бебе?“ може да събере един мъж с жената, в която е влюбен от 20 години.

А ако шоколадовите сърца, плюшените зайци и шампанското ви се струват прекалено клиширани, на страниците на списанието може да откриете и вълнуващи идеи за подаръци за 14 февруари.

Всеки ден, заковали поглед в собствените си драми, минаваме покрай десетки места, на които хора са се влюбвали и са поставяли началото на история, достойни на тези на Ромео и Жулиета, Бони и Клайд и Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет в „Титаник“. Любовта е любов и за Моника и Константин, и за Тристан и Изолда, за Радостина и Маргарит, за Яворов и Лора, за Мария и Венсан и за Дейвид и Виктория Бекъм.

А всеки неин тон отеква по улиците, паркове и кафенетата на Пловдив: градът, който никога не спира да обича.

Цялото списание може да разгледате на адрес https://wherelovebegan.mallplovdiv.bg.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024
Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024
Текстове от партньори

Kaufland спестява над 11 млн. кг. хранителни отпадъци

10:38 - 26.04.2024
Кино и сериали

Игра на сериали или защо вече нямаш нужда от паролата на гаджето си

С ТВ план от А1, сами дирижирате сърфирането из различни абонаменти за стрийминг и развлекателни дигитални услуги

10:37 - 26.04.2024
Важно днес

За Борисов всички възможности за разговори с ПП-ДБ са "счупени"

Борисов не изключи следващият парламент да е в различна конфигурация заради участието на Ваня Григорова във вота

10:10 - 26.04.2024