"Градината на времето": Всичко, което трябва да знаем за Met Gala 2024 Снимка: © Getty Images

"Мет гала" тази година събира Зендея, Дженифър Лопес, Bad Bunny, Крис Хемсуърт и главният редактор на Vogue Aна Уинтур като водещи на едно от най-бляскавите и най-очаквани събития в модата.

Темата на 2024 година е „Спящите красавици: Пробуждане на модата“, каквото е и името на пролетната изложба на Института за костюми на музея „Метрополитън“.

Тя ще включва около 250 редки модели от колекцията на Института по костюми, които обхващат повече от 400 години модна история. Сред произведенията са дизайни на Schiaparelli, Dior, Givenchy и др. Те ще бъдат разпределени в три основни „зони“ — земя, море и небе.

Освен темата, която описва цялостната концепция на събитието, дрескодът на „Мет гала“ 2024 е „Градината на времето“ по едноименния разказ на Джеймс Балард от 1962 г. Според Vogue той може да вдъхнови много флорални визии на червения килим.

Почетни председатели на "Meт гала" 2024 са творческият директор на испанската луксозна марка Loewe Джонатан Андерсън и изпълнителният директор на TikTok Шоу Цзъ Чу.

Благотворителното събитие се провежда всяка година в първия понеделник на май, за да набере средства за музея. Билетите за партито започват от $50 000, а списъкът с гости до последно се пази в тайна.

Тази пролет „Мет гала“ ще се проведе на 6 май и отново ще събере стотици звезди на едно място. Присъствието на най-значимото модно събитие става с само с покани от главния редактор на Vogue Ана Уинтур.

Първата гала вечер е организирана през 1948 година. Тогава цената е на един билет е била 50 долара.

Мотивът, който всички официални гости на Met Gala миналата година трябваше да "отразят" в облеклото и визията си, бе почит към покойния моделиер Карл Лагерфелд.

Тогава музеят набра 17,4 милиона долара за изложбата.

мет гала 2023, doja cat, met gala 2023 Met Gala 2023: Най-впечатляващите костюми в чест на Карл Лагерфелд


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024
GEN Z дневници

VOL.22: Как изкуственият интелект разбуни Евровизия. Не плюйте абитуриентите и Гала ще става баба

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на “Булевард България”?

09:41 - 18.05.2024
Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024