Григор Димитров преодоля първия кръг на Уимбълдън, Пиронкова отпадна

Григор Димитров се завърна на Уимбълдън с победа. Полуфиналистът от 2014 се класира за втория кръг на "мейджъра" в Лондон след успех с 3-6 6-3 6-4 6-4 над испанския ветеран Фернандо Вердаско.

Мачът продължи почти два часа и половина, в които световният №21 загуби първия сет, но успя да преодолее пасива въпреки осемте си двойни грешки и 13-те аса на 106-ия в ранглистата. Димитров спечели 82% от точките на първи сервис и отрази цели 8 от 10 брейкбола, пред които се изправи. В двубоя реализира общо четири точки за пробив и така стигна до обрата.

В следващата фаза от надпреварата първата ни ракета при мъжете ще се изправи срещу победителя от мача Александър Бублик - Михаил Кукушкин.

След като в последния момент стана ясно, че Цветана Пиронкова все пак ще играе в основната схема на Уимбълдън, българката не успя да се задържи в нея отвъд първия кръг на надпреварата. Бившата полуфиналистка в Лондон отстъпи на Юлия Путинцева с 3-6 1-6 и отпадна от турнира.

Казахстанката изигра много силен двубой, докато първата ни ракета изпита затруднения с това да поддържа темпото ѝ в разиграванията от основната линия. Пиронкова вкара едва 46% от първите си сервиси и допусна 22 непредизвикани грешки (най-вече от форхенд) срещу 9 на опонентката ѝ.

Пиронкова загуби на крачка от основната схема в три сета от хърватката Ана Конюх, но влезе сред най-добрите като „щастлива губеща“ след отказванията на Джоана Конта, Леся Цуренко и Данка Ковинич.

Дори при това отпадане българката има позитиви, които може да извлече от представянето си – ако никоя от тенисистките извън топ 100 не запише силно представяне в предстоящите две седмици в All England Club, най-добрата ни състезателка ще се завърне в първата стотица.

Пиронкова е най-успешна в "мейджърите" именно в All England Club. През 2010 тя игра полуфинал в Лондон, след като отстрани Марион Бартоли и тогавашната №2 в световната ранглиста Винъс Уилямс. Година след това достигна четвъртфиналите. Тя не бе играла на Уимбълдън цели 4 години, преди да се завърне през 2021 г.

Прочетете още в TennisKafe.com.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024