Грозният коледен пуловер на Lidl се заигра с “Домът на Гучи" Снимка: © Facebook / Lidl Ireland

Ирландският Lidl пусна колаж на популярната снимка на Лейди Гага и Адам Драйвър в ролята на Патриция и Маурицио Гучи от филма “Домът на Гучи”. В него Драйвър е “облечен” чрез Photoshop с коледния пуловер на марката за 2021.

Феновете на ексцентричните коледни пуловери ще се състезават за бройките в Ирландия от 6 декември за 12 евро. Засега няма индикации, че пуловерът ще дойде в българския Lidl, но търсенето му тук може би ще расте, съдейки по реакциите на мемето във Facebook.

Lidl излиза традиционно с коледен пуловер, като единични бройки обикалят магазините за втора употреба и се дебнат от ценителите на тенденцията със забавно-иронична нотка. В последните години носенето на “грозни коледни пуловери” става все по-голяма тенденция, подсилвана от социалните мрежи и брандовете, които пускат свои модели.

Друг моден хит на Lidl във Великобритания са маратонките с цветовете и логото на марката. В момента те се предлагат на търгове в eBay за над 1000 паунда, след като са били разпродадени в магазините през септември на оригиналната цена от 12,99 паунда. В деня, в който колекцията „Lidl x Lidl“ е пусната на пазара, са продавани по 84 артикула на минута, а всички бройки от маратонките са били разпродадени за три дни.

От бранда тогава се извиняват, че колекцията е изкупувана главно на едро и предлагана многократно по-скъпо в онлайн търгове.

Според The Guardian с тази колекция Lidl играе по струните на носталгията по 90-те годнини, когато има култ по брандирани дрехи, обувки и аксесоари на големи корпорации. Сега тази мода се завръща сред младите, което води до повишения интерес.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024