Грозният коледен пуловер на Lidl се заигра с “Домът на Гучи" Снимка: © Facebook / Lidl Ireland

Ирландският Lidl пусна колаж на популярната снимка на Лейди Гага и Адам Драйвър в ролята на Патриция и Маурицио Гучи от филма “Домът на Гучи”. В него Драйвър е “облечен” чрез Photoshop с коледния пуловер на марката за 2021.

Феновете на ексцентричните коледни пуловери ще се състезават за бройките в Ирландия от 6 декември за 12 евро. Засега няма индикации, че пуловерът ще дойде в българския Lidl, но търсенето му тук може би ще расте, съдейки по реакциите на мемето във Facebook.

Lidl излиза традиционно с коледен пуловер, като единични бройки обикалят магазините за втора употреба и се дебнат от ценителите на тенденцията със забавно-иронична нотка. В последните години носенето на “грозни коледни пуловери” става все по-голяма тенденция, подсилвана от социалните мрежи и брандовете, които пускат свои модели.

Друг моден хит на Lidl във Великобритания са маратонките с цветовете и логото на марката. В момента те се предлагат на търгове в eBay за над 1000 паунда, след като са били разпродадени в магазините през септември на оригиналната цена от 12,99 паунда. В деня, в който колекцията „Lidl x Lidl“ е пусната на пазара, са продавани по 84 артикула на минута, а всички бройки от маратонките са били разпродадени за три дни.

От бранда тогава се извиняват, че колекцията е изкупувана главно на едро и предлагана многократно по-скъпо в онлайн търгове.

Според The Guardian с тази колекция Lidl играе по струните на носталгията по 90-те годнини, когато има култ по брандирани дрехи, обувки и аксесоари на големи корпорации. Сега тази мода се завръща сред младите, което води до повишения интерес.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024