Гунчева продължава да пита Костадинов за безотчетните пари на депутатите

"Нямаме приемни, не можем да наемем експерти. 42 хиляди лева безотчетни пари на месец не е ясно къде отиват.", обяви Еленора Гунчева от ефира на bTV. Тя постави въпроса за безотчетните пари на партия "Възраждане", които са в размер 2/3 от депутатската заплата и които по думите на депутатката от "Възраждане" са прибирани от Костадинов Костадинов.

"Поисках да наемем експерт за държавния бюджет, вкл. за бюджета на Здравната каса, да ни обясни приходна - разходна част, но ни беше казано, че като депутати трябва да разбираме от това.", обясни Гунчева.

"Обясниха ни, че ще се пише учебник за деца, че даряваме пари, но ние сме политическа партия - защо ще пишем учебници", коментира още тя.

Гунчева отново обвини председателя на партията Костадин Костадинов в авторитаризъм и обясни, че е спускал решения на парламентарната група.

Елена Гунчева напуска "Възраждане", но остава депутат в болничен.

Тя се включи на жива връзка от Пловдив и обясни, че ѝ предстои операция на крака и че скоро няма да е в състояние да се върне в парламента, но все пак има намерение да го направи в един момент.

По отношение на гласуването си като депутат, Гунчева каза, че няма как да подкрепи "Продължаваме промяната", тъй като не е съгласна с политиката им.

Попитана дали има бъдеще в редиците на новата партия на Стефан Янев - "Български Възход", Гунчева отговори, че формацията е прекалено ЕС и НАТО ориентирана и не е опция за бъдещото ѝ политическо развитие.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Няма да има "гъвкавост" в изискванията пред България за членство в Еврозоната

България трябва да покрие критериите, включително и по отношение на инфлацията, за да въведе еврото през 2025 година, смята Паоло Джентолеони

15:01 - 03.12.2023
Бизнес

Chopard тихомълком отвори ,,антихотел" за свръхбогатите

„Докато Four Seasons или Ritz може да знаят как да осигурят отлично обслужване, луксозните модни къщи са майстори в създаването и предлагането на желани продукти.„

13:52 - 03.12.2023
Важно днес

Започва строителството на магистралата от Русе до Велико Търново

Първата копка направи премиерът Николай Денков

12:52 - 03.12.2023
Важно днес

От еднорози и феи до Еврозоната и Шенген - Борисов коментира "сглобката" в Сливен

Според лидера на ГЕРБ всеки ден на везната се претеглят възможностите за Шенген и Еврозоната срещу падането на кабинета.

11:34 - 03.12.2023
Живот

Лима: земя на контрасти, сиво небе и кофти кисело мляко

Идвайки в Перу получих нов контекст за ситуацията в България.

11:00 - 03.12.2023