Гунчева продължава да пита Костадинов за безотчетните пари на депутатите

"Нямаме приемни, не можем да наемем експерти. 42 хиляди лева безотчетни пари на месец не е ясно къде отиват.", обяви Еленора Гунчева от ефира на bTV. Тя постави въпроса за безотчетните пари на партия "Възраждане", които са в размер 2/3 от депутатската заплата и които по думите на депутатката от "Възраждане" са прибирани от Костадинов Костадинов.

"Поисках да наемем експерт за държавния бюджет, вкл. за бюджета на Здравната каса, да ни обясни приходна - разходна част, но ни беше казано, че като депутати трябва да разбираме от това.", обясни Гунчева.

"Обясниха ни, че ще се пише учебник за деца, че даряваме пари, но ние сме политическа партия - защо ще пишем учебници", коментира още тя.

Гунчева отново обвини председателя на партията Костадин Костадинов в авторитаризъм и обясни, че е спускал решения на парламентарната група.

Елена Гунчева напуска "Възраждане", но остава депутат в болничен.

Тя се включи на жива връзка от Пловдив и обясни, че ѝ предстои операция на крака и че скоро няма да е в състояние да се върне в парламента, но все пак има намерение да го направи в един момент.

По отношение на гласуването си като депутат, Гунчева каза, че няма как да подкрепи "Продължаваме промяната", тъй като не е съгласна с политиката им.

Попитана дали има бъдеще в редиците на новата партия на Стефан Янев - "Български Възход", Гунчева отговори, че формацията е прекалено ЕС и НАТО ориентирана и не е опция за бъдещото ѝ политическо развитие.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024