Хакери атакуваха "Български пощи" Снимка: © Getty Images

Информационните системи на "Български пощи" са станали обект на кибератака, съобщиха от пресцентъра на институцията. Това е станало в събота, когато от националния пощенски доставчик казаха, че част от услугите няма да се извършват "поради технически причини".

"Кибератаката беше установена бързо и незабавно бяха взети мерки, като беше осигурен и ресурс на държавната облачна инфраструктура за прехвърляне на системите на Български пощи", казват днес от дружеството.

Въпреки хакерската атака няма да има прекъсване в изплащането на пенсии, социални помощи и еднократни добавки за Великден в пощенските станции в цялата страна, ще бъдат доставяни и вътрешни пратки без наложен платеж, успокояват от дружеството, но предупреждават, че са възможни затруднения в използването на част от услугите на пощите.

Работи се по анализа на злонамерените действия и оценка на засегнатите системи, казаха още от "Български пощи". Засега няма повече информация откъде е дошла хакерската атака.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024