Хакерска атака срещу TikTok засегна профилите на Парис Хилтън, CNN и други известни марки Снимка: © Getty Images

Социалната мрежа TikTok съобщава, че в момента се опитва да се справи с кибератака, насочена към профилите на марки и известни личности, сред които Парис Хилтън и американската медия CNN.

Въпреки това компанията посочва, че "много ограничен брой" акаунти са били компрометирани и работи с потребителите за възстановяване на достъпа до техните акаунти.

Каналът на новинарската медия CNN в мрежата е бил един от засегнатите профили.

"Сътрудничим си тясно със CNN, за да възстановим достъпа до акаунта и да приложим засилени мерки за сигурност, за да защитим акаунта им занапред", заяви говорител на TikTok.

Той потвърди, че звездата Парис Хилтън също е била обект на атака, но акаунтът на телевизионната звезда не е бил компрометиран. Засега не се съобщава в конкретика кои са останалите засегнати потребители.

TikTok, който е собственост на китайската компания ByteDance, не споделя официално повече подробности за хакерската атака, като например как е била извършена.

"Associated Press" пише, че атаката е била извършена чрез функцията за лични съобщения в приложението, но платформата все още разследва случилото се.

Около TikTok в момента има известно напрежение в САЩ заради опасенията, че приложението може да представлява заплаха за националната сигурност. През април Джо Байдън подписа закон, който ще доведе до забрана на приложението в цялата страна, освен ако ByteDance не успее да го продаде на некитайска организация до средата на януари догодина.

TikTok, кокто има около 170 млн. потребители в САЩ, разкри миналия месец, че предприема правни действия за блокиране на закона с аргумента, че той е противоконституционен и нарушава свободата на словото.

Хакерската атаката срещу платформата за видео споделяне е последната от няколкото хакерски атаки през последните месеци. Наскоро данните на половин милиард потребители може да са били откраднали при кибератака срещу Ticketmaster.

Данните на половин милиард потребители са откраднати при хакерска атака срещу Ticketmaster


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024