Хари и Меган се разделят със Spotify. Многомилионната сделка е прекратена Снимка: © Getty Images

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се разделят със стрийминг гиганта Spotify по взаимно съгласие, потвърдиха и от двете страни в четвъртък. Сделката, подписана през 2020 г., приключва, след като двойката произведе само една подкаст поредица под шапката на студиото си Archewell Audio. Отчетената сума по сътрудничеството е на стойност 20 млн. долара.

„Spotify и Archewell Audio се споразумяха да се разделят и се гордеем с поредицата, която направихме заедно“, се казва в съвместното изявление.

Variety цитира неназован източник, който каза, че от Spotify са очаквали повече съдържание от студиото на кралската двойка. Според друг неназован източник на списанието Хари и Меган искат да се откачат от ексклузивно разпространение чрез стрийминг платформата и да намерят нов дом за своите аудио проекти.

Преди близо 3 години, когато беше подписан договорът, акциите на Spotify поскъпнаха с 2% в момента, в който новината беше публикувана.

Миналата година президенската американска двойка Барак и Мишел Обама също прекрати сделката си със Spotify за ексклузивно разпространение на подкаста Higher Ground. Тогава от стрийминг гиганта обявиха, че са отказали подновяване на договора, докато от страна на семейството информацията беше, че не са се разбрали с платформата за очаквания брой предавания с участието на бившия държавен глава и съпругата му.

Откакто се оттеглиха от кралския живот, Хари и Меган се съсредоточиха върху печеленето на пари чрез медийни начинания. Това включва продукцията на Archewell Audio, издадената автобиография на 38-годишния принц "Spare", както и споразумение с Netflix за производство на съдържание, включително документални филми за връзката с британското кралско семейство, припомня "Гардиън".

Подкастът на принц Хари и Меган Маркъл: Коледният удар на Spotify


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024