Подкастът на принц Хари и Меган Маркъл: Коледният удар на Spotify Снимка: © Getty Images

Подкаст индустрията скоро ще се сдобие с кралски особи - принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че са сключили ексклузивен многогодишен договор за създаването на аудио-продукции за Spotify.

Двамата съпрузи ще водят свои собствени подкасти, но и ще продуцират предаванията на други автори, чиито имена все още не са обявени.

Първият епизод на подкаста на Хари и Меган ще излезе още през декември 2020 г., като ще представлява специална празнична продукция под шапката на студиото им "Archewell Audio". Акциите на Spotify поскъпнаха с 2% след излизането на новината за новия договор.

Привличането на двойката е силен удар за аудио-платформата, която в последните 2 години инвестира много сериозно в подкастите - някои от най-известните имена в портфолиото им са Джо Роугън, Барак и Мишел Обама, Ким Кардашиян и др.

Новите звезди на Netflix: Принц Хари и Меган Маркъл

Бизнес стратегията на Хари и Меган Маркъл следва почти стъпка по стъпка пътя на семейство Обама от последните няколко години. Бившата президентска двойка създаде продуцентска компания Higher Ground, която подписа ексклузивни договори не само със Spotify, но и с Netflix. Семейството вече получи "Оскар" за създаването на документалния филм "American Factory".

В началото на септември Netflix обявиха, че са привлекли Хари и Меган към създателите на оригинално съдържание - документални и игрални филми, сериали и детски програми.

Договорът им с Netflix стана повод за напрежение малко след излизането на четвъртия сезон на The Crown в платформата. Сериалът нанесе доста сериозен репутационен удар, като хвърли светлина върху нездравите отношения между родителите на Хари - принц Чарлз и принцеса Даяна - през целия период на брака им.

Британските медии обвиниха двойката в проява на неуважение към кралското семейство, доколкото компанията, от която очакват солидни приходи, прави най-голямата си печалба от експлоатирането на историята на монархията - и то без да се страхува от евентуално неодобрение от страна на реалните главни герои.

The Crown 4: Кое е истина и кое е измислица (част 3)

Подобни мнения обаче са последното нещо, което интересува принц Хари и Меган. Двамата взеха радикалното решение да се откажат от отговорностите си към монархията, за да може да създадат семейството си далеч от токсичната култура на британските таблоиди. Договорите с Netflix и Spotify са важен фактор за финансовата им независимост след т.нар. Megxit.

Засега няма информация какъв ще е профилът на подкаста, който внукът на кралица Елизабет II и неговата съпруга ще пуснат, но според някои предварителни прогнози - Хари би могъл да се фокусира върху проблемите на военните ветерани и хората с увреждания (той е основател на състезанията Invictus Games за британски военни ветерани, пострадали на бойното поле), а Меган Маркъл да "даде гласа си" на каузи, свързани със социалното равенство.


Прочетете още:

Изповедта на Меган Маркъл: Съпругата на принц Хари е преживяла спонтанен аборт

"Ако не познавате този глас, това е съпругът ми - Барак Обама"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024