Хари и Меган станаха родители на Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор Снимка: © Getty Images

Принц Хари и Меган Маркъл съобщиха за раждането на второто им дете - дъщеря, която са кръстили Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор.

Името на детето е избрано в знак на почит както към кралица Елизабет II, така и към покойната майка на Хари лейди Даяна.

"Лилибет" е умалителното име, с което близкият семеен кръг се обръща към британската кралица.

Бебето е родено на 4 юни в болница в Санта Барбара, Калифорния, като вече е изписано и семейството се е прибрало у дома. Майката и детето са здрави и са в добро състояние.

Лилибет е 11-тото правнуче на кралица Елизабет II. Първородният син на Хари и Меган - Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - се роди през 2019 г.

Британският премиер Борис Джонсън публикува поздравления за семейството на херцога на Съсекс в Twitter.

Раждането на дъщерята на Хари и Меган идва след година на сериозно влошаване на отношенията им с кралското семейство. В началото на 2020 г. двамата решиха да се оттеглят от официалните си институционални роли, за да се отдадат на собственото си развитие и възпитанието на малкия си син.

По-късно се разбра, че Меган Маркъл е преживяла неуспешна бременност през лятото на 2020 г., по време на коронавирусната пандемия.

Както Маркъл, така и принц Хари използваха този период, за да обърнат внимание на проблемите с психичното здраве, които животът им като членове на кралското семейство е предизвикал.

Кулминацията настъпи през пролетта на 2021 г. с интервюто им за Опра Уинфри, в което Меган Маркъл обвини британското кралско семейство в расова дискриминация, която я накарала да се замисли за самоубийство по време на бременността с първото ѝ дете.

Маркъл не присъства на погребението на принц Филип през април 2021 г. заради здравословното си състояние, но принц Хари се върна обратно във Великобритания и се срещна със семейството си за първи път след избухването на скандалите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024