Харви Уайнстийн e в болница с Covid и пневмония Снимка: © Getty Images

Харви Уайнстийн е преместен в болница от затворническата си килия, тъй като страда от Covid-19 и е развил двустранна пневмония.

Бившият филмов продуцент беше осъден за изнасилване в Лос Анджелис през 2022 г. и в момента очаква друг съдебен процес в Ню Йорк по сходни обвинения.

Той е бил в затвора на остров Райкърс, когато здравословното му състояние се е влошило и се е наложило да бъде хоспитализиран.

Уайнстийн се оплаква и от диабет, високо кръвно налягане, стеноза на гръбначния стълб и др.

72-годишният бивш бизнесмен излежава 16-годишна присъда по делото от 2022 г.

Срещу него бяха отправени множество обвинения от жени - включително популярни актриси - за крайно непристойно поведение и принуда към сексуални услуги във времето, в което той беше един от най-влиятелните хора в киноиндустрията.

Уайнстийн отрича да е виновен за сексуално насилие, но името му се превърна в синоним на културата, срещу която се обяви движението #MeToo.

През 2020 г. той беше осъден по друго дело за изнасилване и секстормоз, но тази присъда беше отменена след обжалването му. Апелативните съдии решиха, че преценката на журито е била повлияна по неправомерен начин заради свидетелства на жени, чиито твърдения за престъпна дейност на Уайнстийн не са част от обвинителния акт.

Това дело ще трябва да се гледа повторно, като се очаква да започне през ноември 2024.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024