Херо Мустафа пародира публикациите за "тайни срещи" с кабинета

Американският посланик Херо Мустафа публикува ироничен колаж със своя снимка, за да опровергае медийните слухове, че организира "тайни срещи" с Кирил Петков.

Мустафа "шепне" на статуята на Бенджамин Франклин, а изображението е стилизирано като изрезка от жълт вестник с надпис "Скандал! Херо Мустафа на тайна среща".

"Франклин е казал: „Измамата и предателството са практики на глупаци, които нямат достатъчно ум, за да бъдат честни“. Той е прав! Няма нужда да слушате конспиративни теории за „тайни“ дипломатически срещи, а просто следете нашата Фейсбук страница, за да научите най-новото в отношенията между САЩ и България", се казва в съобщението.

Публикацията на американското посолство идва няколко дни след статия в ПИК, в която се твърди, че е проведена неформална среща между представители на американското посолство и Министерски съвет заради снимка на две коли с дипломатически номера близо до главния вход на правителствената сграда.

Мустафа имаше официална среща с министъра на отбраната Стефан Янев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов на следващия ден.

В сряда сутрин Костадин Костадинов обвини посланика на САЩ, че "не излиза от министерствата и обикаля навсякъде", вместо да "си стои в посолството и да чете вестниците".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024