Херо Мустафа поздрави САЩ за 4 юли с кънтри танц Снимка: © Facebook

Американският посланик у нас Херо Мустафа поздрави сънародниците си с традиционен танц по случай Деня на независимостта.

Тя и още няколко служители на посолството на САЩ в България изпълниха кънтри танц, като бяха облечени в традиционни каубойски ботуши и шапки. Видеото бе споделено във „Фейсбук“ профила на американското посолство.

От там обявиха, че планират празнуване на 4 юли онлайн заради продължаващата пандемия Covid-19. Партито започва в 21:00 ч.

„Подгответе се за партито довечера с това невероятно Line Dance изпълнение на посланик Мустафа и нейните колеги от посолството. Готови сме да купонясваме и с нетърпение очакваме да празнуваме с Вас тази вечер!“, написаха от посолството.

Днес САЩ отбелязва Деня на независимостта. На 4 юли 1776 г. е подписан документът, който дава право на 13-те колонии в Северна Америка да се отделят официално от Британската империя.

Американците Националният празник на САЩ: Тръмп на "Маунт Ръшмор" и рекорден брой случаи на Covid-19 досега и с голямо празненство на "Маунт Ръшмор", на което присъства и президентът Доналд Тръмп. Посещението на монумента от държавния глава бе съпътствано от голямо събиране на хора и въпреки рекордните 57 683 заразени през последното денонощие, социалната дистанция не бе спазена.

Централна позиция в речта на Тръмп заемаше вандализмът срещу паметниците в страната, като той предупреди, че историята на САЩ е под обсада от привържениците на "крайно левия фашизъм“.


Прочетете още:

Националният празник на САЩ: Тръмп на "Маунт Ръшмор" и рекорден брой случаи на Covid-19


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024