"Ходи пеша (бе)" - Цвета Караянчева взе старата си фраза за нова инициатива

През септември 2020, по време на среща със симпатизанти на ГЕРБ в Лом, Цвета Караянчева защити Бойко Борисов след антиправителствените демонстрации с думите: „Хората протестират срещу лошия Бойко, после се качват на метрото. Ходи пеша, бе!“.

Фразата предизвика скандали и вкара Караянчева в обяснителен режим, а в същото време се превърна в генератор на meme-ове, които се разпространиха бързо в социалните мрежи. Девет месеца по-късно председателят на 44-ото Народно събрание реши да я използва като наименование за новата си инициатива.

„Днес стартирахме моята инициатива „Ходи пеша!“, похвали се Караянчева във Facebook на 13 юни. Тя започна да обикаля общините в Източните Родопи по азбучен ред и да „преоткрива уникалните им природни феномени и културно-исторически забележителности“. Първата цел, която достигна, е крепостта Кривус в Ардино.

Водачът на листата в кърджалийския МИР изкачи хълма край меандрите на Арда заедно със съпруга си, Никола Чанев и Стефан Мухтаров от ГЕРБ. „Не беше леко. Трябва сериозна подготовка“, написа тя във Facebook, където качи десетки снимки и няколко видеа с инструкции как се стига до Кривус.

През октомври миналата година Караянчева призна пред bTV, че е искала „направо да скочи от някоя канара в Родопите“ след скандала със записите с глас, наподобяващ този на бившия премиер Бойко Борисов. В тях той използва нецензурни думи за председателя на 44-ия парламент и затова тя срещна „злоба от хората, която беше наистина ужасяваща“.

Днес Караянчева, изглежда, е намерила нови сили след старта на предизборната кампания.

На 11 юни тя събра членовете на ГЕРБ-Кърджали в едно от известните заведения в града и обяви, че има честта да бъде „водач на отбор от амбициозни и мотивирани хора“. Отново е на първо място в листата, следвана от Никола Чанев и Вальо Ангелов. След изборите на 4 април от 9-ти МИР в Народното събрание попадна само един депутат от ГЕРБ - Караянчева.

Гости в Кърджали ѝ бяха Даниел Митов и политическият анализатор Антон Тодоров. Пред тях председателят на 44-ото Народно събрание каза, че ГЕРБ са „длъжни“ да спечелят изборите на 11 юли, „защото обратното е хаос и безвремие“. Оказва се, че Караянчева вече следва новия слоган на партията „Ред в хаоса“, който замени „Работа, работа, работа“.

Докато предизборната кампания продължава да тече, същото важи за инициативата „Ходи пеша!“. Все още обаче Цвета Караянчева не е обявила следващата си дестинация в Родопите.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Асен Василев към Атанас Пеканов: Не е вярно, че няма европари за градска железница в Пловдив

Бившият вицепремиер по управление на еврофондовете твърди, че такъв проект нямам

18:50 - 21.04.2024
Важно днес

Диана Тонова сменя Иван Таков начело на БСП - София

Изборите в София бяха свикани от Националния съвет на партията

17:45 - 21.04.2024
Важно днес

Зеленски: Украинците имат нужда от доставка на "Пейтриът" сега

Русия твърди, че е завзела село със стратегическо местоположение

16:27 - 21.04.2024
Политика

Независими анализатори? Да, ако медиите плащат за техния труд

Да анализираш по медиите е професия и не може да е безплатна

15:19 - 21.04.2024
Бизнес

LVMH отчете значителен спад в продажбите на шампанско и коняк

За първото тримесечие на годината приходите от спиртни напитки са с 16% по-ниски

14:10 - 21.04.2024
Живот

Интернет се разочарова, че снимката с брада на Марк Зукърбърг е фалшива

Ретуширан кадър на собственика на Meta стана хит в социалните мрежи

13:35 - 21.04.2024
Важно днес

Изход от кризата или нова криза? В Косово гласуват на референдум за отстраняване на албански кметове

Близката до Белград партия "Сръбска листа" призова за бойкот

13:32 - 21.04.2024
Важно днес

Шанс за живот на трима души даде донорска ситуация в "Пирогов"

Черният дроб и бъбреците на изпаднал в мозъчна смърт 59-годишен мъж са били трансплантирани

11:48 - 21.04.2024