През септември 2020, по време на среща със симпатизанти на ГЕРБ в Лом, Цвета Караянчева защити Бойко Борисов след антиправителствените демонстрации с думите: „Хората протестират срещу лошия Бойко, после се качват на метрото. Ходи пеша, бе!“.

Фразата предизвика скандали и вкара Караянчева в обяснителен режим, а в същото време се превърна в генератор на meme-ове, които се разпространиха бързо в социалните мрежи. Девет месеца по-късно председателят на 44-ото Народно събрание реши да я използва като наименование за новата си инициатива.

„Днес стартирахме моята инициатива „Ходи пеша!“, похвали се Караянчева във Facebook на 13 юни. Тя започна да обикаля общините в Източните Родопи по азбучен ред и да „преоткрива уникалните им природни феномени и културно-исторически забележителности“. Първата цел, която достигна, е крепостта Кривус в Ардино.

Водачът на листата в кърджалийския МИР изкачи хълма край меандрите на Арда заедно със съпруга си, Никола Чанев и Стефан Мухтаров от ГЕРБ. „Не беше леко. Трябва сериозна подготовка“, написа тя във Facebook, където качи десетки снимки и няколко видеа с инструкции как се стига до Кривус.

През октомври миналата година Караянчева призна пред bTV, че е искала „направо да скочи от някоя канара в Родопите“ след скандала със записите с глас, наподобяващ този на бившия премиер Бойко Борисов. В тях той използва нецензурни думи за председателя на 44-ия парламент и затова тя срещна „злоба от хората, която беше наистина ужасяваща“.

Днес Караянчева, изглежда, е намерила нови сили след старта на предизборната кампания.

На 11 юни тя събра членовете на ГЕРБ-Кърджали в едно от известните заведения в града и обяви, че има честта да бъде „водач на отбор от амбициозни и мотивирани хора“. Отново е на първо място в листата, следвана от Никола Чанев и Вальо Ангелов. След изборите на 4 април от 9-ти МИР в Народното събрание попадна само един депутат от ГЕРБ - Караянчева.

Гости в Кърджали ѝ бяха Даниел Митов и политическият анализатор Антон Тодоров. Пред тях председателят на 44-ото Народно събрание каза, че ГЕРБ са „длъжни“ да спечелят изборите на 11 юли, „защото обратното е хаос и безвремие“. Оказва се, че Караянчева вече следва новия слоган на партията „Ред в хаоса“, който замени „Работа, работа, работа“.

Докато предизборната кампания продължава да тече, същото важи за инициативата „Ходи пеша!“. Все още обаче Цвета Караянчева не е обявила следващата си дестинация в Родопите.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Иван Демерджиев: Има как Гешев и Цацаров да бъдат сменени бързо

Освобождаването на главния прокурор е по-сложно, защото изисква реформа на ВСС

Грозният коледен пуловер на Lidl се заигра с “Домът на Гучи"

Ирландският Lidl публикува колаж на Адам Драйвър с пуловера на супермаркетите

Българският лекарски съюз разследва доц. Мангъров за неверни твърдения за Covid-19

Обвинението е, че чрез твърденията си не действа в интерес на живота и здравето на пациентите

Бербатов обвини Боби Михайлов, че връща услуги на кмета на Симитли

Нищо чудно да видим Стефан Апостолов с нов пост, каза Бербатов

След провала на изборите, Валери Симеонов вече не е председател на НФСБ

Патриотичната партия вече има ново име и се казва "Силна България"

Николай Денков: Около 60% от всички ученици са завили, че са готови да бъдат тествани

Здравният министър съобщи, че 46% от учителите и 12.5% от децата в гимназиалния етап са ваксинирани

Playboy вече не е списание, a луксозен бранд за мода и частни полети

След почти 70 години история легендарната медия стартира луксозният лайфстайл бранд BIGBUNNY

Кирил Петков: Министрите сами ще избират екипите си, КПКОНПИ ще получи разследващи функции

Бойко Рашков ще е предложението на ПП за вътрешен министър