Холивуд: Новият отбор на легендата Том Брейди Снимка: © Getty Images

Том Брейди е жива легенда на американския футбол. 42-годишният куотърбек на New England Patriots (съпруг на модела Жизел Бюндхен) e един от най-добре платените атлети в света. Брейди има над 50 рекорда за лични постижения в Националната футболна лига на САЩ - включително шест победи на Супербоул с "Пейтриътс", девет участия на финала и четири отличия за най-полезен играч в най-важния двубой за сезона.

В момента най-големият въпрос в спорта е дали Брейди ще приключи кариерата си в отбора, на който отдаде 20 години от живота си, или ще се прехвърли в друг тим като свободен агент. И докато решението му все още се пази в тайна, Холивуд вече се готви да го посрещне в своите редици.

Deadline съобщава, че Брейди е създал продуцентска компания на име 199 Productions, която ще се занимава с разработването на оригинално премиум съдържание, включително - документални и пълнометражни филми, както и телевизионни сериали.

Защо "199"? Това е номерът, под който Брейди е поставен в драфта на NFL през 2000 г., когато New England Patriots го избират за част от отбора. Подцененият талант се оказва истинско злато - Брейди има 219 победи в редовни сезони, пасове за над 85 000 ярда, 614 паса за тъчдаун, и 14 покани в отбора на звездите на NFL в Pro Bowl.

199 Productions вече е започнала да събира предложения за ново съдържание. Самият Том Брейди ще участва на екран в някои от проектите, част от които ще са посветени на спорта, здравето и фитнеса.

Първото заглавие от новия каталог е "Unseen Football" - документален филм, описван като "скоростно и пламенно 3D приключение" в невидимите територии на американския футбол. Брейди ще е водещият "разказвач", а копродуценти на филма ще са братята Джо и Антъни Русо - режисьорите на касовия хит "Avengers: Endgame".

Холивуд: Новият отбор на легендата Том Брейди

"Unseen Football" е "обяснение в любов към спорта" от страна на Том Брейди. В него той ще представи всички иновативни аспекти на играта през детайлен анализ на архивни мачове от гимназиално, колежанско и професионално ниво.

Режисьор на филма ще е Готам Чопра, който през 2017 г. основа продуцентската компания Religion of Sports заедно с Брейди и Майкъл Страхан. Чопра е изпълнителен продуцент на документалния уеб-сериал Tom vs. Time (излъчван във Facebook Watch), с който спечели Emmy през 2018 г. В него Брейди разказваше за тренировъчния и подготвителния си режим като професионален играч с нетипично дълга кариера. Tom vs. Time имаше над 100 милиона гледания във Facebook, което го прави една от най-популярните спортни документални продукции в историята.

"Том (Брейди) е един от най-успешните, емблематични и вдъхновяващи спортни личности. Искаме да покажем неговата история и историята на любимата му игра на големия екран по начин, който дава възможност на зрителите да съпреживеят футбола както никога преди", се казва в съобщение на братята Русо, които се определят като "заклети фенове на Том и на спорта".

Самият Брейди коментира, че е благодарен за възможността да си партнира с тях за създаването на "Unseen Football" и "няма съмнения, че екипът ще създаде най-силното магическо усещане за хората".

TB12: Това не е единственият търговски ангажимент на Брейди извън спорта. През 2013 г. той създаде компанията TB12, през която предлага програми за тренировки и възстановяване, хранителни режими и фитнес добавки. Две години по-късно Брейди издаде книгата "Методът TB12: Как да постигаме устойчиви върхови показатели през целия живот". Под същото име беше създадена и неправителствена организация, която помага на млади атлети.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024
Важно днес

НАТО строи база размерите на град в Румъния

След като бъде завършена, базата ще бъде с размерите на малък град, с площ от почти 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

19:33 - 18.03.2024
Важно днес

Путин тържествува за “Нова Русия” с непризнатите от света окупирани територии

В понеделник вечер започна концерт по случай 10-годишнината от незаконното анексиране на Крим от Русия.

19:21 - 18.03.2024
Важно днес

България осъди остро незаконния вот за президент на Русия в окупирани територии

Външното министерство не признава вота в окупираните територии на Украйна, в Молдова и Грузия

16:58 - 18.03.2024
Живот

Banksy избра Лондон, за да разкрие първата си улична творба за 2024 г.

Мистериозният артист призна, че той е авторът в Instagram

16:28 - 18.03.2024
Технологии

Топ футболни клубове търсят таланти с AI приложение

aiScout позволява на амбициозни футболисти да участват във виртуални изпитания на професионални клубове

15:47 - 18.03.2024
Важно днес

Почина Ангел Марин

Той беше вицепрезидент на България по време на двата мандата на Георги Първанов

14:49 - 18.03.2024
Важно днес

Ивайло Цветков - Нойзи получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние

Прокуратурата му е предложила 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок

14:10 - 18.03.2024