Холивуд се сбогува с Чадуик Боузман с #WakandaForever

Неочакваната загуба на актьора Чадуик Боузман доведе до вълна от съболезнователни послания от страна на режисьори, актьори, музиканти и множество почитатели на филмите му.

От Шарън Стоун и Райън Рейнолдс, до Джордан Пийл и Аштън Кучър - Холивуд изпрати Боузман с високо признание за професионализма и личната му отдаденост.

Опра Уинфри описа покойния актьор като "нежна и талантлива душа, която ни показа какво означава величието, докато търпеше операции и химиотерапия. Куражът, силата, мощта, която са нужни за това... ето така изглежда достойнството".

Актрисата Хали Бери го определи като "невероятен човек с неизмерим талант".

"Той се впускаше в живота независимо от личните си битки. Никога не знаете през какви трудности преминават хората около вас - затова се отнасяйте с добрина към тях и ценете всяка минута, която прекарвате заедно", написа Бери.

Актьорът от "Капитан Америка" Крис Еванс също сподели съболезнованията си: "Абсолютно съкрушен съм. Това е повече от сърцераздирателна новина. Чадуик беше специален човек. Истински оригинален. Беше дълбоко отдаден и постоянно любопитен актьор. Оставаше му да създаде толкова много невероятни творби. Безкрайно съм благодарен за приятелството ни".

Актьорът Шон Остин ("Властелинът на пръстените") подчерта значението на филма "Черната пантера", в който покойният Боузман играеше главната роля: "Толкова съжалявам за тази ужасна новина. "Кралят" на Чадуик ще владее завинаги сърцата на всички, които са преживели един от най-важните американски филми на всички времена. От името на моето семейство, изпращаме дълбоката си симпатия и любов към близките му. #WakandaForever".

Думите "Уаканда завинаги", съчетани с кръстосани ръце пред гърдите, са емблематичният поздрав между героите в "Черната пантера". Този жест се превърна и в символ на афроамериканската общност.

Зоуи Салдана ("Guardians of the Galaxy") написа, че не знае как да каже на децата си, че "Т'Чала си отиде. За кой друг крал ще мога да им разказвам оттук нататък?".

"Чадуик Боузман, невъобразимо е за мен като майка, че си отиде. Семейството ни изпраща най-дълбоки и сърдечни съболезнования на твоите близки. Сбогом", пише Шарън Стоун, която също участваше във филми от комикс-вселената на Marvel.

Марк Ръфало, който се превъплъти в образа на комиксовия герой Хълк, написа: "Братко, ти беше един от най-великите, а величието ти едва сега започваше. За мен беше най-голяма чест да работя с теб и да мога да те опозная. Толкова щедър и честен човек".

Новината за смъртта на 43-годишния актьор предизвика и политически реакции - кандидатът на Демократите за президент на САЩ Джо Байдън възхвали Боузман за това, че е "вдъхновил поколения с таланта си и е показал на хората, че могат да бъдат каквито поискат - дори супергерои".

Кандидат-вицепрезидентът Камала Харис, която се е познавала лично с покойния актьор, го определи като "блестящ, мил, интелигентен и скромен" човек.

"Напусна ни рано, но животът му донесе промяна", каза тя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024