Холивудската звезда Матю Макконъхи направи силно интервю за COVID 19 Снимка: © getty images

Носителят на "Оскар" Матю Макконъхи получи възможност да "разпита" Антъни Фаучи - най-добрия национален експерт по заразни болести за COVID-19 в САЩ. Макконъхи интервюира д-р Фаучи в продължение на 40 минути в Instagram в четвъртък, като "стреляше" въпроси към 79-годишния лекар относно всичко, свързано с пандемията от коронавирусна инфекция.

Необичайният формат на интервюто даде възможност на бизо 4 млн. последователи на Макконъхи в социалната мрежа да получат достъпна и надеждна информация за това, което ги интересува - например, колко висок е рискът от инфектиране с вируса при докосване на дръжката на вратата (не толкова като споделяне на близко физическо пространство със заразен човек, казва Фаучи) и дали Адвил (американският аналог на "Нурофен") влошава симптомите на болестта (не ги влошава).

„ОК, вярно-невярно: Слънчевата светлина убива вируса?“ - попита Макконъхи.

"Така е", отговори Фаучи, подкрепяйки теория, лансирана по-рано от президента Доналд Тръмп. "Това е истината."

"Защо просто не оставим оставим всички да се заразят, така че всички да станем имунизирани и болестта да изчезне?"

"Няма как", каза Фаучи. Това би довело до големи проблеми, особено в Америка, където затлъстяването е преобладаващо и свързаните с него състояния като диабет и хипертония са рискови фактори за усложнено протичане на заболяването.

"Ако всички се заразят ... много хора ще умрат", каза Фаучи. "Смъртните случаи биха били огромен брой, а това е напълно неприемливо. И това е причината, поради която сме против да кажем:" Нека си се разпространява. Нека всички се заразят и ще се оправим. " Това е лоша идея. "

Фаучи посочи, че американците трябва да разберат какви са приоритетите им, за да може системата да отговори на предизвикателствата на заболяването в следващите месеци: "Кое ви е по-важно - да отворите баровете или искате да отворите училищата?", попита той.

Макконъхи, известен с небрежния си стил на обличане и често сниман гол до кръста, за интервюто носеше официална бяла риза и очила. На моменти разсъждаваше по-философски и изразяваше личното си разочарование от това как нацията се справя с пандемията.

@niaid @nihgov

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) on

"Подобно на много хора, аз бях повече от разочарован - всъщност направо бесен - от това как COVID се политизира, включително темата с маските, каза актьорът.

"Хората търсят идентичност и цел в много смутно време. Мнозина се отърсиха от всякакви илюзии за нашето управление", каза той. „Но и толкова много хора пламенно застават крайно десни или крайно леви позиции, което причинява още по-голямо разделение и липса на единство.“

В края на дискусията си Макконъхи видимо се развълнува от предположението на Фаучи, че нацията може отново да открие сили в единството, както се случва след тежки изпитания подобно на Втората световна война и 11 септември 2001 г.

"Сега сме в същата ситуация, Матю. Трябва да се обединим", каза Фаучи.

"Това е. ... Можем да се радваме на свободата и забавленията си и по-късно. Точно сега, нека се обединим", каза Макконъхи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев отиде при Радев, не е предлагал нови имена на министри (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024