Homeland 8: Последната мисия на Кари Матисън

"Не знам дали знаеш, но светът отиде по дяволите, откакто теб те няма"

С този анонс Homeland подготвя феновете за своя финален сезон, чиято премиера се очаква на 9 февруари.

Почти десет години след началото на първокласния шпионски сериал и близо 2 години след последния епизод с бруталното залавяне на Кари Матисън в Русия, сценарият се връща към оригиналните си теми. Къде е границата между лоялността и предателството? На кого можеш да се довериш, ако не вярваш на собствения си разсъдък? Какво означава да бъдеш патриот и какво е способен да пожертва човек в защита на националния интерес?

Осмият сезон на Homeland поставя Кари (в ролята: Клеър Дейнс) в позицията, в която се намираше Броуди (Деймиън Луис) след освобождаването му от плен в Ирак. Връщането й от Русия след 7-месечен затвор, психически тормоз и лишаване от медикаменти за биполярното й разстройство се случи след размяна на затворници и трудни преговори между Вашингтон и Москва.

Независимо от усилията по връщането и възстановяването й, ЦРУ вече гледа на нея като на компрометиран актив. Оцеляването й се превръща в провинение. Саможертвата й се оказва преоценена стока. Неспособността й да си спомни или да разкаже за това, което се е случвало с нея в руския затвор, засилва притесненията на американското разузнаване, че психическият й срив може да е довел до изтичане на държавни тайни в неправилни ръце.

Единственият човек, готов да поеме риска и да възложи нова мисия на Кари, е нейният ментор Сол Беренсън (в ролята Манди Патинкин), който се опитва да договори примирие с талибаните в Афганистан и да сложи край на 20-годишния военен конфликт в Близкия Изток.

Връщането на терен в Кабул ("10 пъти по-опасен от мястото, което познаваше преди") обаче я изправя пред приятелски огън, а доверието в мотивацията на най-близкия й човек се разпада. Руският агент Евгений Громов, отговорен за безпаметните й кошмари от затвора, отново е тук, в нова роля. Тук е и един от най-големите противници на Кари Матисън от периода, в който тя оглавяваше базата на ЦРУ в Исламабад и носеше неприятната титла "кралица на дроновете" - талибанският лидер Хаисам Хакан.

Всички недовършени нишки от историята на Homeland водят към финала на последния сезон на сериала, спечелил 8 награди "Еми" и 5 "Златни глобуса" за актьорско майсторство и драматичен сценарий. Новите 12 епизода ще се излъчват от 9 февруари до 26 април 2020 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шанс за живот на трима души даде донорска ситуация в "Пирогов"

Черният дроб и бъбреците на изпаднал в мозъчна смърт 59-годишен мъж са били трансплантирани

11:48 - 21.04.2024
Важно днес

"Няма малка корупция в завладяна държава". Кирил Петков за следенето от НСО, "независимите анализатори" и компроматите

Бившият премиер даде примери как действа "дълбоката държава"

10:28 - 21.04.2024
Важно днес

Д-р Благомир Здравков: Епидемия от коклюш може да се преодолее с ваксинация

При-най малките бебета симптомите на болестта може да не са кашлица

10:07 - 21.04.2024
Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024