Христо Иванов: "България я очаква спирала от нестабилност и нови избори на пролет"

"Разумният подход е да се реши проблемът през първия мандат - третият мандат е кризисен мандат. Нашият фокус е върху първия мандат и трябва да положим усилия да не пускаме страната в този бобслей от кризи. Защото може и пролетта отново да имаме още една серия от избори". Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред bTV на въпрос дали от ДБ биха положили усилие за създаване на правителство, ако мандатът стигне до тях.

Според Иванов, ако не се състави правителство в рамките на първия мандат, страната отива към постоянни избори. "В следващия парламент 1/3 ще са силите на старото статукво, 1/3 силите на промяната и 1/3 на такива като "Възраждане", прогнозира той.

"Считаме, че страната не трябва да се тласка към още по-сериозна криза, а това направи Коалицията "Ориент Експрес", както ние я наричаме, без да има план какво следва.", коментира Христо Иванов.

По думите му страната е изправена пред риска от още един провал в следващия парламент и заплахата за още едни избори напролет.

"Това ли е бъдещето, което ни предлагат от коалицията "Ориент Експрес"? Вместо да инвестираме усилия в трудно изграждане на диалог и от ГЕРБ да разберат, че в името на евроатлантизма трябва да се променят, те се надяват, че заплахата "Възраждане" автоматично ще ги направи приемливи.", продължи Иванов.

"Българската средна класа няма да приеме такава безпринципност. Цялото общество видя как Слави Трифонов похарчи една година историческо време на България.", каза още председателят на "Да, България".

България трябва да се управлява на принципа на възможното, смята Иванов. "Ние превръщаме изборите в ден на откритите врати, за да влязат в политиката напълно случайни хора."

Коалицията "Ориент Експрес" я е срам да застане заедно. Взаимната им токсичност е толкова висока, че не смеят да предложат дори председател за Народното събрание. Тези хора не са част от решението на България, а част от проблема. В момента те се опитват да си купят европейска индулгенция.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов пое ГЕРБ-София на ръчно управление

Смяна на ръководството след неуспеха на изборите

13:07 - 11.12.2023
Живот

Мъск възстанови акаунта на скандалния конспиративен теоретик Алекс Джоунс в Х

Мъск призна, че този ход ще бъде "финансово лош за X", но "принципите са по-важни от парите".

12:26 - 11.12.2023
Живот

Ваня Григорова, "Чалга" и Ед Шийрън: Какво са търсили българите в Google през 2023 г.?

Кандидат-кмет e най-търсената личност в българския Google

12:02 - 11.12.2023
Култура

Продуцентката Мира Сталева е първата българка в борда на Европейската филмовa академия

Българка връчи четири от годишните награди на Европейската филмова академия

11:10 - 11.12.2023
Живот

Повече от 570 преподаватели от "Харвард" подписаха петиция в защита на президента Клодин Гей

Гей отказа да отговори на въпроса дали призивът към геноцид над евреите представлява нарушение на правилата

10:32 - 11.12.2023
Важно днес

Нетаняху обяви "началото на края за Хамас", след като десетки нейни членове са се предали

"Хамас" отрича твърденията и отправи нови заплахи, че ще убие всички израелски заложници

09:45 - 11.12.2023