Снимка: © bTV

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов определи изборния резултат като първата от "дългосрочни вълни на промяната" в политическия живот на България. 

"Трудно започва да се очертава една нова, по-добра възможна България. В нея Бойко Борисов може да продължи чрез администратвния си ресурс да печели избори, но да загуби властта. Българите ще могат да се освободят от тази машина.  Въпреки хаоса, който ЦИК организира, плашенето, мачкането, хората излизат да гласуват и си искат гласа. Патриоти гласуват по цял свят, тези хора наистина са жива вода на българското гражданство", каза Иванов пред bTV. 

По думите му - БСП е изгубила централното си място, а ДПС "повече не може да играе ролята на този, който определя царете зад кулисите". 

Дори "Демократична България" да не успее да изпревари Движението за права и свободи, според Христо Иванов, самият факт на сближаване на резултатите им показва, че дясно-центристката коалиция "може да налага дневен ред".

На въпроса дали коалицията е готова да влезе в преговори за управляващо мнозинство с "Има такъв народ" или "Изправи се! Мутри, вън", Иванов заяви, че "първо трябва да се видим в онзи ден, в който ще трябва да гласуваме против мандата на Бойко Борисов". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина