Христо Иванов: Бойко Борисов може да печели изборите, но да губи властта Снимка: © bTV

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов определи изборния резултат като първата от "дългосрочни вълни на промяната" в политическия живот на България.

"Трудно започва да се очертава една нова, по-добра възможна България. В нея Бойко Борисов може да продължи чрез администратвния си ресурс да печели избори, но да загуби властта. Българите ще могат да се освободят от тази машина. Въпреки хаоса, който ЦИК организира, плашенето, мачкането, хората излизат да гласуват и си искат гласа. Патриоти гласуват по цял свят, тези хора наистина са жива вода на българското гражданство", каза Иванов пред bTV.

По думите му - БСП е изгубила централното си място, а ДПС "повече не може да играе ролята на този, който определя царете зад кулисите".

Дори "Демократична България" да не успее да изпревари Движението за права и свободи, според Христо Иванов, самият факт на сближаване на резултатите им показва, че дясно-центристката коалиция "може да налага дневен ред".

На въпроса дали коалицията е готова да влезе в преговори за управляващо мнозинство с "Има такъв народ" или "Изправи се! Мутри, вън", Иванов заяви, че "първо трябва да се видим в онзи ден, в който ще трябва да гласуваме против мандата на Бойко Борисов".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024