Huawei Mate 40: Скорост, мощ и непогрешим дизайн с фотосистема на Leica

Няма начин да сгрешите този дизайн - новият флагман на Huawei Mate 40 се отличава от всички останали в премиум класа на мобилните устройства. Най-новото поколение на смартфона току-що направи премиерата си и отново следва принципа на Huawei, че формата е израз на функционалността.

Иконичните кръгли и симетрични форми на Space Ring отделението за камерите са допълнени с новия цвят Mystic Silver, в който покритието може да покаже целия цветови спектър при движение на светлина. Mate 40 и 40 Pro ще се предлагат и в бяло, черно, зелено и жълто, вкл. с покритие от еко кожа, а HUAWEI Mate 40 Pro+ е с панел от нано-керамика в бяло и черно.

Това, което прави Mate 40 серията специална, се крие под капака: първият 5-нанометров чипсет с интегрирана 5G свързаност, кино камери и батерия, която постига отлични показатели за бързо зареждане.

„Всяка година серията Mate събира най-високите технологични постижения в изумително устройство. Това е ДНК-то на Mate и го правим възможно с нашата отдаденост на иновациите. В тези безпрецедентни времена, фокусът ни остава създаването на по-добро бъдеще, с иновативни технологии, които имат позитивно и съществено отражение в живота на потребителите. Занапред, ще продължим да работим заедно с нашите партньори, за да осигурим Seamless AI Life изживяване на потребителите от целия свят", казва Ричард Ю, главният изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group при премиерата.

Телефоните от серията идват с OLED дисплей с извити ръбове, с 90Hz честота на презареждане. Mate 40 e с 13 MP широкоъгълна селфи камера и възможност за 4K видео, а Pro е допълнен с втори сензор за дълбочината на изображението.

Основната камера на Mate 40 Pro е с 50 MP Ultra Vision, 20 MP Cine Camera и 12 МP Telephoto модули, а фотографската система е разработена съвместно с Leica в стремеж към най-доброто технологично решение.

Huawei Mate Pro и Pro+ са създадени за почитателите на кинематографското качество.

Двойната кино-камера се характеризира със сензор със съотношение на страните 3:2. Заснемането висококачествено видео е по-лесно отвсякога, благодарение на функцията Steady Shot, а XD Fusion HDR енджинът осигурява баланс на експозицията дори при рязка промяна на осветеността. Tracking Shot функцията следи движението на снимания обект, а Story Creator позволява истински кинематографски ефекти директно от смартфона. Mate 40 позволява и лесно монтиране на музика, филтри и ефекти.

Качеството на изображението е допълнително усъвършенствано с Full Pixel Octa PD AutoFocus.

Huawei Mate 40 Pro идва и с перископска телефото камера, за да поддържа 10-кратно хибридно приближение и 50-кратно цифрово приближение, а HUAWEI Mate 40 Pro+ отива още по-далеч с двойна телефото камера, която позволява 20-кратно хибридно и 100-кратно цифрово приближение.

Mate 40 и Mate 40 Pro се предлагат с Audio Focus, Audio Zoom и двойка стерео говорители.

Всичко това се задейства благодарение на Kirin 9000 - най-комплексният 5-нанометров 5G чипсет, за който Huawei обещават "огромен скок в производителността и енергийната ефективност спрямо своя предшественик".

В Huawei Mate 40 Pro и Huawei Mate 40 Pro+ е интегриран и графичният процесор 24-Core Mali-G78 GPU и иновативна невронна мрежа, които постигат нов връх в работещия на самото устройство изкуствен интелект.

В серията Huawei Mate 40 е използвана и усъвършенствана технология на батерията, за да посрещне нуждите на 5G, и най-бързата версия на Huawei SuperCharge. Mate 40 Pro и Pro+ могат да се зареждат с 66-ватовото кабелно зарядно на компанията или с 50W безжична система Huawei SuperCharge.

Mate 40 Pro и Pro+ поддържат още функции за интелигентно управление с жестове, които позволяват да задавате команди без докосване на екрана, и лесна свързаност при едновременна работа с PC и смартфон.

Huawei представи и нови приложения в собствената си система от мобилни услуги, която трябваше да разработи след прекъсването на поддръжката на Android - Petal Search е нова търсачка за различни типове съдържание, Petal Maps - карта, която може да се управлява и с жествое, Huawei Docs е услуга за съхранение и обработка на документи.

Mate 40 Pro се очаква в България в началото на декември.

Цените на основното устройство започват от 899 евро (8GB + 128 GB пространство за съхранение на файлове); Mate 40 Pro ще се предлага за 1199 евро (8 GB + 256 GB), a Mate 40 Pro+ - за 1399 евро (12GB + 256GB).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024
Важно днес

Бюджетът на София е приет с гласове от ГЕРБ и отцепниците от "Възраждане"

Заложените средства в бюджета на София са в размер на над 2,6 млрд. лв.

13:58 - 28.03.2024
Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024