Huawei Mate 50 Pro: 10-степенна физически променлива бленда и стъкло, по-здраво отвсякога

На официално събитие, посветено на новите модели смартфони на Huawei от сериите nova 10 и Мate 50, компанията обяви дългоочакваната новина – Huawei Mate 50 Pro се очаква на българския пазар в началото на ноември, като за първи път у нас ще се продава и най-премиум версия на модела с гръб от оранжева веган кожа. Новият фотографски флагман - HUAWEI Mate 50 Pro, бележи и десетата годишнина от представянето на първия смартфон от серията.

HUAWEI Mate 50 Pro надхвърля и най-високите очаквания в областта на мобилната фотография - той идва с Ultra Aperture камера с първата по рода си 10-степенна физически променлива бленда. Моделът представлява и голяма стъпка напред по отношение на естетиката и издръжливост. За това допринасят симетричният Clous de Paris дизайн и свръхиздръжливото Kunlun стъкло на дисплея на версията с оранжева кожа, което повишава издръжливостта при падане до 10 пъти спрямо черната и сребърната версии.

С Mate 50 Pro Huawei представя и новата операционна система EMUI 13, която предлага още по-богат набор от интелигентни услуги. Сред тях е функцията SuperHub, която улеснява прехвърлянето на данни и файлове между приложения и устройства, преодолявайки дългогодишни бариери между различни платформи.

Huawei Mate 50 Pro, 50MP Ultra Aperture

Революционна Ultra Aperture камера

HUAWEI Mate 50 Pro разполага с 50MP Ultra Aperture камера с 10-степенна регулируема бленда, която включва ключови подобрения в оптичната система, механичната структура, технологията за изображения и обработката им. Интелигентната бленда се настройва, за да съответства на кадъра за снимане, идентифициран от автоматичния режим (Auto mode). Превключването към професионален режим ви позволява ръчно да регулирате дълбочината на полето и степента на замъгляване.

Съвремен хардуер и алгоритми подобряват заснемането на статично изображение. Ultra Aperture камерата е оборудвана с f/1.4 бленда, работеща с XD Fusion Pro система за изображения и висок прием на светлина, което позволява настройване на яркостта на изображението, детайлите на светлината и сенките, както и студените и топли тонове до съвършенство.

Нощният режим заснема снимки със силно отчетливи ярки и тъмни части от кадъра, дори в слабо осветена среда. Портретният режим прилага естествено замъгляване на фона, за да открои обекта от заобикалящата го среда. Перископната телефото камера поддържа диапазон на увеличение до 200 пъти.

Huawei Mate 50 Pro, 50MP Ultra Aperture, черен, камера, характеристики

Широкоъгълната макро камера увеличава и най-малките детайли от миниатюрните светове, като HUAWEI Mate 50 Pro поддържа също макро видео заснемане и макро картина в картина (PiP) за прецизно предаване на сцени в движение.

Дизайнът Clous de Paris, както го наричат в HUAWEI, идва в два варианта на задния корпус на Mate 50 Pro - стъкло и веган кожа. Стъкленият капак се предлага в два цвята, сребрист и черен, които придават на телефона елегантно покритие. Версията от веган кожа е в оранжев цвят, вдъхновен от сияйните оранжеви слънчеви лъчи.

Kunlun стъклото на дисплея, използвано в ексклузивната версия с веган кожа, се състои от милиарди нанометрови кристали, резултат от композитни йонни инжекции, които го правят по-устойчиво на падане, потвърдено от петзвездния сертификат за устойчивост на падане на стъкло от SGS в Швейцария.

Това прави Mate 50 Pro първият смартфон, който някога е получил този сертификат, отбелязвайки още един пробив на Huawei в областта на науката. Новият водещ смартфон на Huawei също така поддържа IP68 водоустойчивост до 6 метра под вода , което позволява по-висока издържливост във влажна и прашна среда.

Huawei Mate 50 Pro, 50MP Ultra Aperture

Мощна производителност

HUAWEI Mate 50 Pro е базиран на технология, която значително повишава производителността. SuperHold разпределя интелигентно паметта, за да осигури безпроблемно справяне с много задачи едновременно. SuperRender намалява консумацията на енергия чрез междукадрово предсказване на ниво пиксел, като поддържа игрите стабилни при високи кадрови честоти и предотвратява прегряване. SuperStorage премахва дублиращите се файлове и компресира рядко използваните приложения. Това спестява до 20 GB (на телефон с 256 GB ROM), оставяйки повече място за снимки и видеоклипове.

Иновативният режим за пестене на енергия активира функцията SuperEnergy Boosting, която ви дава още три часа в режим на готовност или 12-минутен разговор , дори когато нивото на батерията падне до 1%,.

Huawei Mate 50 Pro, 50MP Ultra Aperture, оранжев, камера, характеристики

Сигурност и поверителност

Специално внимание е обърнато и на функциите за поверителност и сигурност. Privacy Center записва данните на приложенията, които имат достъп до чувствителна информация в реално време, а Security Center предоставя цялостна моментна картина с информация за сигурността на телефоните като наблюдава активността в App Lock, Password Vault, File Safe, Find Device и др. Това позволява на Security Center да открива всякакви необичайни дейности и да споделя подходящи препоръки за защита на устройството. HUAWEI Mate 50 Pro също поддържа Image Privacy Protection, което означава, че когато споделяте изображение, телефонът автоматично изтрива чувствителна информация, като местоположение и час.

Очакваме моделите от серията Huawei Mate 50 в началото на ноември и у нас.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бийонсе сложи бижута на български дизайнери за снимка от своя нов албум

Бижута на Бийонсе от нова снимка за "Cowboy Carter" са дело на българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов

17:24 - 12.04.2024
Важно днес

ГЕРБ и ДПС искат законови промени в полза на безконтролното строителство, казва "Зелено движение"

В неделя ще има протести срещу законодателните промени

16:26 - 12.04.2024