Още с появата си Huawei nova 10 Pro си спечели име като “най-добрия телефон за селфита”. Серията nova е ориентирана към младите и техните потребности, като междувременно компанията прави множество изследвания по въпроса какво искат представителите на т.нар. next gen.

Ако съдим по развитието на nova 10 Pro, то златното сечение се намира между страните на триъгълника цена - производителност - атрактивен външен вид. Или както казват от компанията по отношение на последното - “beauty comes first”.

Nova 10 Pro изглежда доста променен спрямо предшественика си nova 9, като запазва онзи отличителен дух на елегантност, който идва от тънкото тяло на телефона (6,88 мм.).

Този път обаче изпълнението на системата на задната камера е направо ювелирно и носи усещането за по-висок клас продукт.

Около основния сензор от тройната камера има златен ринг. Цялата система е доста издадена, като и трите сензора са поставени на златиста стъклена подложка с надписи. Всичко това е отиграно до степен да се превърне дизайнерски 3D ефект.

Huawei nova 10 Pro

Още един плюс към естетиката на nova 10 Pro е, че гърбът е матов с приятна грапава текстура, по която не се лепят отпечатъци, но става приятна игра със светлината в двуцветни нюанси. Цветът на снимката се нарича Starry Silver.

Онова, което прави nova 10 Pro уникален за момента на пазара телефон, не е 50-мегапикселовата камера на гърба, а системата на предната камера.

Досега обикновено всички ревюта на телефони слагат акцент върху основната камера. В случая силното конкурентно предимство на nova 10 Pro е предната камера.

Nova 10 Pro има двойна предна камера: единият ѝ обектив е 60 MP ултраширок, а другият - 8-мегапикселова портретна камера.

Това означава, че можете да правите селфи в три бързи предварително зададени режима на работа.

Това е първата предна камера с мигновен автофокус - Instant AF с Quad Phased Detection (QPD). Разликата с обикновен обектив с автофокус е, че настоящият е с 30% по-бърз и подобрява разделителната способност на широкоъгълни изображения.

Тоест, вкарвате много повече хора във вашето селфи, ако си служите с първият режим на снимане, който достигате през режим W (широкоъгълен), а увеличението е (0,7).

Селфи с Huawei Nova 10 Pro

Вторият режим, който по подразбиране е зададен, е стандартният (1х), а третият е т.нар. Portrait Close-up, при който отново чрез използването на автофокус върху основния обект портретите в близък план вече се постига 150% увеличение в резолюцията.

Селфи с Huawei Nova 10 Pro

Предната 8-мегапикселова портретна камера за близък план, освен 2х оптично увеличение, има и до 5х цифрово увеличение - второто го постигате чрез ръчен zoom-in и изглежда особено подходящо, ако ще практикувате телемедицина.

С nova 10 Pro Huawei дава голяма заявка - да е инструмент за всички онези, които обичат да правят влогове, да предават на живо, да си правят селфита.

Ако решите да снимате видео с предната камера, мигновеният автофокус ви помага да показвате едновременно и хора и обекти, като можете да ги приближавате до 14 см - без да се налага допълнителна намеса . За снимането на хора препоръчителната дистанция е 40-50 см.

Благодарение на изкуствения интелект на телефона, в режим "потрет" постигате добро размазване на фона. Имате няколко beаuty режима - достигате ги чрез икона вляво на екрана, както и готови ефекти, които имитират игра със светлината. Тях можете да ползвате от виртуален бутон вдясно.

Huawei nova 10 Pro - снимка еклери Coffee Syndicate Основната камера, тази на гърба на телефoна, представялва система от три сензора - 50MP RYYB, ултраширокоъгълна камера с 8MP и сензор за дълбочина с 2MP резолюция.

Справя се добре и при не особено качествено осветление.

Nova 10 Pro работи с чипсет Snapdragon 778G, има 8GB RAM и 256GB вътрешна памет. Екранът е OLED панел с резолюция 1200x2652 пиксела и честота на опресняване до 120Hz. С други думи има всичко, което ви трябва.

Huawei nova Pro 10

Въпреки че Huawei нямат достъп до услугите на Google, от компанията казват че всичко, което ви трябва, ще намерите в AppGallery - като ако там не се намира, самото приложение търси в алтернативни проверени източници.

И ако нещо все пак го няма или не сработва, може да си инсталирате Gspace - приложениe налично в AppGallery и през него да подкарате онова, което ви трявбва. Ако ви се струва, изгледайте едно-две видеа в Youtube и със сигурност ще стигнете до бърз резултат.

В кутията на nova 10 Pro не само че има зарядно, но и то е 100 W. Ако ползвате т. нар. Turbo Charging Mode (натискате и задържате продължително екрана), зареждате 4500 mAh батерия за около половин час. Пак в кутията намирате и прозрачен калъф, ако решите да защитите устройството.

Гласовият асистент на Nova 10 Pro се казва Celia и ако обичате да издавате команди, можете да ѝ наредите разни неща.

От 3 октомври 2022 г. Huawei nova 10 Pro се предлага на препоръчителна цена от 1249 лева. Huawei nova 10 и nova 10 Pro са част и от новата сервизна програма на Huawei, която предлага опция за закупуване на допълнителна година гаранция, над стандартната за продукта, като по време на удължениян гаранционен срок всички дефекти, резултат от различен от човешки фактор, ще могат да се отремонтират от официалния Център за обслужване на клиенти на Huawei на ул. „Леге“ N6 в София, с нулеви такси за диагностика, резервни части и труд. Допълнителната гаранция не включва подмяна на батерията. Цената на допълнителната гаранция и за двата модела е 58.99 лв, като тя може да се закупи от Център за обслужване на клиенти на Huawei на ул. „Леге“ N6 в София.

На горещата линия на Hauwei 0800 18818 може да се получи информация за процеса на закупуване от разстояние.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024