Внимание, текстът съдържа спойлери за епизод 1 от Сезон 6 на "Billions".


Доскоро Peloton беше любимото име на хората, които искаха да поддържат добра форма дори по време на пандемията. Днес акциите на фитнес гиганта са 5 пъти по-ниски от нивото си преди година. Една от причините за срива на репутацията им дойде заради продължението на "Сексът и градът", в което Тузаря получи сърдечен удар, докато тренираше на тяхното колело.

Новият сезон на сериала "Billions" обаче отново уцели болното място на Peloton - и то в момент на истинска мениджърска криза в компанията.

Първият епизод на шести сезон показва как един от героите Майк Уагнър (в ролята: Дейвид Костабъл) кара велоергометъра на Peloton, когато в апартамента му влизат двама полицаи и го призовават да ги придружи до линейката, защото има нужда от медицинска помощ.

Уагнър първоначално решава, че някой се подиграва с него и дори пита униформените служители дали не са стриптийзьори.

Те обаче го уверяват, че състоянието му е сериозно и му дават да разбере, че в момента получава сърдечен удар. Арогантността на Уагнър го напуска, след като челюстта му изтръпва, а дъхът му почти спира.

За разлика от "Сексът и градът", в "Billions" не убиват героя си. Напротив, дори му позволяват да се подиграе едновременно с Peloton и с първия сериал, като се шегува: "Няма да умра като Тузаря".

Мистерията, която скоро се разкрива в епизода, е как всъщност полицията е разбрала, че Уагнър получава сърдечен удар още преди самият той да осъзнае какво се случва с тялото му.

Ако през декември 2021 г. Peloton се опита да направи ефект от PR-проблема си със "Сексът и градът", като поръча иронична реклама на Райън Рейнолдс, този път компанията реши да реагира на случилото се без каквото и да е чувство за хумор.

"Разбираме, че телевизионните сериали искат да включат Peloton в епизодите си, за да накарат хората да ги обсъждат, но искаме да е ясно, че ние *не* сме давали съгласието си нашият бранд или интелектуална собственост да се използва в "Billions" и не сме предоставяли каквото и да е оборудване. Както показва самият сериал, кардио упражненията помагат на хората да водят дълъг и щастлив живот", пише в позиция на компанията в Twitter.

Причината за смяната на тона е напрежението на върха на компанията заради срива на акциите през последните няколко месеца.

В последната седмица акциите на Peloton паднаха и заради информация на CNBC, че компанията спира времено производството си - твърдение, което Джон Фоли първоначално отрече, но междувременно потвърди, че се готвят съкращения на персонала.

Финансовите резултати на компанията показват, че броят на абонатите за фитнес услугите им не достига планираните стойности на растеж.

Още месец преди фаталния епизод на "Сексът и градът" с Тузаря акциите на Peloton изгубиха над 50% от стойността си заради значителното понижаване на прогнозата за приходи, потребители и печалба. Отпускането на ограничителните мерки за Covid-19 отслаби интереса на спортуващите хора към услугите на компанията.

По същото време компанията обяви за публична продажба 24 милиона акции на цена от 46 долара на дял само няколко седмици след като беше дала сигнал, че няма нужда от допълнително увеличение на капитала.

Инвеститорите в Peloton от фонда Blackwells Capital поискаха оставката на основателя на дружеството и негов главен изпълнителен директор Джон Фоли заради неспособност да се справи с управлението й.

"Вярваме, че нито един борд на директорите, който проявява разумна преценка, не би могъл да остави г-н Фоли начело на Peloton. Компанията е станала прекалено голяма, прекалено сложна и прекалено повредена, за да я ръководи г-н Фоли. А той би трябвало да има достатъчно самосъзнание и достатъчно личен интерес, за да подаде оставка като директор", се казва в писмото.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мадоната с противотанковата ракета "Света Джавелин" смущава църквата, но помага на Украйна

Кампанията за дарения с образа от стенописа вече е събрала над 2 млн. долара

Путин изнудва Шолц и Макрон да свалят санкциите

Путин постави ултиматум за сваляне на санкциите, за да пусне износа на украинско зърно

Първите 200 бежанци от Украйна ще бъдат транспортирани в нови бази

Властта ще наказва ведомствата си, които отказват да отворят врати за бежанците

Украйна получи противокорабни ракети "Харпун" и самоходни гаубици M109

Дания и Великобритания са съдействали за новата пратка

Янев и Костадинов тръгнаха в атака срещу въвеждането на еврото

Синхрон между "Възраждане" и "БГ възход" ден след одобряването на националния план от Министерски съвет

Александър Дунчев уличи ИТН в "игра в полза на старата власт" и поиска вето от Радев върху закона за околната среда

2-годишното отлагане на по-силния контрол върху големи строежи е "спуснато под натиск"