* Внимание, текстът съдържа спойлери за епизод 1 от сериала "And Just Like That..." - продължението на "Сексът и градът".


Как е възможно Peloton - една от най-популярните марки за спортни продукти и тренировъчни програми - да изгуби 11% от стойността на акциите си за един ден?

Отговорът е само един: "Сексът и градът".

Епизод 1 от продължението на сериала се появи в стрийминг платформите на HBО на 9 декември, а колкото повече фенове гледаха премиерата, толкова по-видима ставаше щетата върху акциите на Peloton.

Причината е свързана с решението на сценаристите на "And Just Like That" да сложат край на живота на един от знаковите герои в оригиналния сериал (внимание, спойлерите започват оттук).

В епизод 1 Кари Брадшоу и Тузаря прекарват най-добрите дни от живота си заедно - докато смъртта не ги разделя. На 65-годишна възраст Тузаря е решил да поддържа форма, като тренира редовно с помощта на велоергометъра на Peloton.

Малко след като завършва своята тренировка No.1000, той отива в банята, за да си вземе душ, но получава сърдечен удар. Кари успява да се върне от концерта на дъщерята на Шарлот в последните мигове от живота на Тузаря, който издъхва в обятията й.

Шокът от загубата на любимия на Кари Брадшоу не е само художествен ефект. Още на следващия ден Peloton са принудени да влязат в обяснителен режим, докато пазарната им капитализация постепенно се обезценява в реалността. Фитнес компанията съобщава, че смъртта на Тузаря не е свързана с тренировката, а с "екстравагантния му начин на живот - вкл. коктейли, пури и големи пържоли".

Това, което спира спада на акциите, обаче не е кризисният PR, а една гениална идея на актьора Райън Рейнолдс, собственик на маркетинговата агенция "Maximum Effort".

Видеото е с продължителност само 38 секунди, но успява да постигне истински удар сред феновете.

Сцената показва как Крис Нот (актьорът в ролята на Тузаря от "Сексът и градът") седи у дома в компанията на инструкторката си от Peloton Алегра - единствената жена, от която Кари Брадшоу "ревнува" съпруга си.

"За новото начало!", казва Нот, докато гледа влюбено, а треньорката му отговаря "Изглеждаш страхотно".

"Чувствам се страхотно. Искаш ли да пробваме още веднъж? Животът е прекалено кратък, за да не го направим...", казва Тузаря, докато се смее.

В този момент камерата се отдръпва назад и показва, че зад дивана им стоят две колела на Peloton. Музикалният фон е от "Лунната соната" на Бетовен - музиката от рецитала на дъщерята на Шарлот, която звучи по време на сърдечния удар на Тузаря в епизода на "And Just Like That".

Тук се включва и Райън Рейнолдс с глас зад кадър: "И просто ей така, светът получи напомняне, че редовното колоездене стимулира сърцето, белите дробове и кръвообращението. Колоезденето подсилва сърдечните мускули, намалява пулса при покой и ограничава нивата на мазнини в кръвта. ТОЙ Е ЖИВ".

Целият клип е произведен за по-малко от 36 часа, а идеята за него идва, когато главният маркетинг директор на Peloton Дара Треседер се обръща към Рейнолдс за помощ.

"Епизодът беше излъчен, тя ми писа имейл и започнахме да работим", казва актьорът - продуцент на клипа.

Екипът му прави няколко различни варианта на рекламата, преди да се спре на крайния избор.

"Искахме да включим и множеството ползи от колоезденето, защото мислихме, че е забавно. Озвучаването ми беше направено на бърза скорост и вече нямахме време", казва Рейнолдс.

Продуктовото позициониране на колелото на Peloton в сериала е станало със знанието на фитнес компанията, но от HBO не са разкрили какво ще се случи в края на епизода, за да не допуснат изтичане на информация преди премиерата.

Peloton е една от компаниите, които получиха най-силен пазарен тласък по време на пандемията през 2020 г. в САЩ, когато милиони души бяха принудени да останат вкъщи заради Covid-локдауна и да потърсят решения за домашни тренировки.


Новият Sex and the City: Сексът остана в 90-те, а градът не иска Саманта


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Жълт код за опасно време е в сила за 18 области в страната

Предупреждението от първа степен е за валежи и гръмотевични бури.

07:45 - 24.07.2024
Политика

Изтрива ли някой националната памет 

Защо възпитанието в патриотизъм като антагонизъм е залог за бъдещи конфликти

07:40 - 24.07.2024
Важно днес

Бързият влак София-Варна дерайлира в района на гара Своге

Пътници разказват, че първо са усетили силна вибрация и след това един от вагоните е излязъл от релси.

07:25 - 24.07.2024