Снимка: © Speedtest

Изследване на приложението Speedtest® на на Ookla сравнява скоростта на download и upload на трите мобилни оператора у нас. Резултатите са базирани на анализ през първото тримесечие на 2020г., като за периода са направени над 62 000 теста от над 26 000 уникални устройства в мрежите на всички оператора у нас.

VIVACOM затвърждава лидерството си за най-бързата мобилна мрежа в България като отбелязва най-висока средна скорост за download.

Компанията имаше сходни резултати и през второто и третото тримесечие на 2019 г. "Отличията са резултат на дългогодишните постоянни инвестиции на компанията в развитието на мрежата и услугите. Само за 2019 г. VIVACOM е инвестирала 205.3 млн. лева в технологичната си инфраструктура", казват от оператора.

По отношение на upload скоростта с лека преднина е  А1 със своите 56,96 Mbps срещу 55,85 Mbps за VIVACOM и 55,65 Mbps за Telenor. 

На трето място е Telenor. 

Всекидневно чрез Speedtest се правят над десет милиона уникални теста някъде по света. От основаването си през 2006 г. с Speedtest има зад гърба си над 25 милиарда тестове.

"Нашият ангажимент за осигуряване на прозрачност в работата на мрежите е това, което ни движи", споделят от компанията.

"Независимо дали помагаме на нашите потребители да оценят скоростта на техните индивидуални връзки чрез приложението Speedtest или публикуваме анализ за състоянието на световните пазари и свързаните с това тенденции, нашият екип винаги работи за предоставяне на данни, които ще помогнат да се направи интернет по-добър и по-бърз за всички."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети